Županijski odbor HSU-a Zagrebačke županije: ‘Članstvo se osjeća izigranim. HSU mora zadržati jedinstvo’

17. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Županijski odbor HSU-a Zagrebačke županije: ‘Članstvo se osjeća izigranim. HSU mora zadržati jedinstvo’


Osvrt na rad Stranke u uvjetima korona virusa bila je središnja tema sjednice Županijskog odbora HSU-a Zagrebačke županije. Sjednica je održana u Zaprešiću, a predsjedavao je Mario Cvitan. Posljednje dvije godine nisu bile naklonjene HSU, (covid-19, potresi u Zagrebačkoj županiji), a rezultat tome je opadanje broja članova.

Tijekom rasprave razmijenjena su mišljenja, a sve s osnovnom namjerom: kako podići rejting stranke. Istaknuto je: HSU treba biti uz vladajuću stranku. Dok je Silvano Hrelja bio na čelu HSU percepcija birača bila je da je Stranka lijevo orjentirana. Sada kad Hrelja nije predsjednik, (nego Veselko Gabričević), saborski zastupnik Hrelja u Saboru se „ priklonio HDZ-eu“, a da se o tome nije konzulturao s organima HSU-a, biračko tijelo smatra da se HSU-okrenuo desnoj opciji.

zaprešić hsu (2)

Članstvo se osjeća izigranim.

U raspravi je prevladalo mišljenje da udruge umirovljenika mora biti baza Hrvatskoj stranci umirovljenika, valja uspostaviti čvršću vezu s umirovljeničkim udrugama (Matica umirovljenika) jer Stranka i postoji radi promicanja standarada umirovljenika.

Stav Župnijskog odbora je nedvosmislen: HSU mora zadržati jedinstvo.

Za neuspjeh na lokalnim izborima valja sačiniti preciznu analizu te utvrditi odgovornost i baze (općinskih i gradskih organizacija), ali i Središnjice HSU-a. Kad je riječ o predstojećim izborima u HSU-a valja se pridržavati epidemioloških mjera, te ne treba robovati rokovima (da se izbori moraju održati do 1. listopada).

Članstvo se plaši posljedica okupljanja. Tražit će se od Središnjeg odbora da se izbori odgode do proljeća.

Dragan Vicković/prigorski.hr