U prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drenovica danas je održana primopredaja vatrogasne opreme vrijedne 40 tisuća kuna namijenjene dobrovoljnim vatrogasnim društvima Medvedička, Drenovica i Crnec, koja spadaju u Vatrogasnu zajednicu Općine Novo Virje.

Nabava opreme financirana je sredstvima iz županijskog proračuna kroz Vatrogasnu zajednicu Koprivničko-križevačke županije, a primopredaji su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, zapovjednik Vatrogasne zajednice KKŽ Zvonimir Habijan, načelnik Općine Mirko Remetović, zamjenik zapovjednika JVP Đurđevac Alen Škudar, referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc i predstavnici DVD-a Drenovica.

Zamjenik Ljubić vatrogascima je čestitao na predanom i uspješnom radu te naglasio važnost dobrovoljnog vatrogastva na području naše Županije, posebno se osvrnuvši na njihov doprinos u kriznim situacijama.

„Iznimno nam je drago što smo vatrogascima s područja Novog Virja uručili novu opremu koja će im biti od velike koristi u još boljem obavljanju svih zadataka. Kvalitetno ljudstvo i suvremena oprema osnova su uspješnog obavljanja ove djelatnosti, a Županija i županijska Vatrogasna zajednica i nadalje će vas podržavati u svim aktivnostima. Našim vatrogascima i dalje ćemo osiguravati sve potrebne uvjete koji su i iznad zakonski propisanog standarda kao što to činimo već godinama. Hvala vam na entuzijazmu i požrtvovnosti koje ulažete u vatrogastvo i želim vam što manje intervencija“, kazao je zamjenik Ljubić.

Zapovjednik Habijan je podsjetio na veliku ulogu vatrogasaca u kriznim situacijama te predstavio planove nabavke opreme i vozila kroz nacionalne programe prema kojima bi vatrogascima s područja Koprivničko-križevačke županije u narednom razdoblju uz opremu trebalo stići do 15 suvremenih vozila za različite namjene.

Županijska Vatrogasna zajednica ove godine za sva tri požarna područja (Koprivnica, Križevci i Đurđevac), osigurala ukupno 360 tisuća kuna za nabavu opreme, odnosno 120 tisuća kuna po svakom požarnom području, a pročelnica Ivančić je kazala kako je Županija za nabavu vatrogasne opreme osigurala i dodatnih 50 tisuća kuna. Županija će i dalje snažno u suradnji s članovima vatrogasne zajednice uspješno odgovarati na sve izazove i podizati standard vatrogastva, poručila je pročelnica Ivančić.

I (1) I (2) I (3) I (4)