Županije javljaju stanje s novozaraženima; u jednoj se traži otvaranje terasa

23. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Brze vijesti Županije javljaju stanje s novozaraženima; u jednoj se traži otvaranje terasa


U Karlovačkoj županiji 28 novozaraženih, umrla jedna osoba

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 28 osoba, a jedna je umrla u Karlovačkoj županiji u zadnja 24 sata, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Novi slučajevi zaraze su u Karlovcu, Dugoj Resi, Slunju, Ozlju, Cetingradu, Netretiću, Kamanju i Žakanju.

U bolnicama Karlovačke županije hospitalizirana je 25 zaraženih pacijenta, od kojih su dva na respiratoru.

U samoizolaciji je 321 osoba.


Do sada je od početka pandemije u Karlovačkoj županiji oboljelo 8254 ljudi.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 56 novozaraženih, umro muškarac

Novih 56 osoba zaraženo je koronavirusom, a jedan je muškarac od posljedica zaraze umro u Splitsko-dalmatinskoj županiji u zadnja 24 sata, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima 13 ih je iz Splita, po šest iz Makarske, Kaštela i Solina, pet iz Vrlike, četiri iz Sinja te tri iz Trilja.

Po dvije zaražene osobe imaju Trogir, Marina i Baška Voda, a jednu Omiš, Vis, Dicmo, Dugi Rat, Muć, Nerežišće i Okrug.

Od ukupnog broja novooboljelih 37 su kontakti ranije zaraženih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno je 1390 osoba u samoizolaciji, na bolničkom liječenju u splitskom KBC-u je 62 pozitivnih osoba, od kojih je šest na respiratoru.

U protekla 24 sata umro je 73-godišnji muškarac koji je uz brojne komoribiditete bio pozitivan na koronavirus.


Na vukovarsko-srijemskom području umrle dvije osobe, osam novozaraženih

Dvije su osobe umrle, a novih osam zaraženo je koronavirusom u Vukovarsko-srijemskoj županiji u zadnja 24 sata, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Za šest osoba zaraza je potvrđena PCR testiranjem, a za dvije brzim antigenskim testiranjem.

Po dvije zaražene osobe su iz Privlake i Starih Jankovaca, a po jedna iz Andrijaševaca, Borova, Cerića i Vukovara.

U protekla 24 sata testirano je 248 osoba, čime se broj do sada testiranih na vukovarsko-srijemskom području popeo na 43.777.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih popeo se na 8671 od kojih se 8357 oporavilo, dok je umrlo 197 osoba.

Trenutno je 30 oboljelih hospitalizirano, a u samoizolaciji je 435 osoba.


U Zadarskoj županiji 15 novozaraženih osoba

Novih 15 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Zadarska županija u zadnja 24 sata, a među novozaraženima su i četiri korisnika privatnog doma za starije i nemoćne na zadarskom području.

Županijski Stožer civilne zaštite u utorak je izvijestio da su štićenici tog te ostalih manjih domova na području županije prošli tjedan dobili prvu dozu cjepiva protiv covida-19, pa su im simptomi blagi i dobro se osjećaju.

U posljednja 24 sata testirano je 275 uzoraka, pod aktivnim je nadzorom 740 građana, a oporavilo se još 11 osoba.

Među novozaraženim osobama 11 ih je u Zadru, dvije na području Pakoštana te po jedna u Biogradu i Benkovcu.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 12 zaraženih od kojih je troje na respiratoru.


Dvoje novozaraženih u Istri, Stožer traži otvaranje terasa

U Istarskoj županiji u utorak su potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite koji će ovih dana Nacionalnog stožera zatražiti otvaranje terasa kafića u Istri od 1. ožujka.

Neslužbeno se doznaje kako će istarski Stožer civilne zaštite sutra ili prekosutra i službeno zatražiti od Nacionalnog stožera da od ponedjeljka, 1.ožujka dozvoli otvaranje terasa kafića na istarskom poluotoku.

Istodobno, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac apelirao je na Istrane da budu odgovorni.

“Primjetno je kako su se ljudi malo previše opustili, što može rezultirati lošijom epidemiološkom situacijom. Moramo biti oprezni, stoga još jednom apeliram na građane da budu odgovorni, da vode brigu o distanci, higijeni i da svakako u zatvorenim prostorima gdje nije moguće zadržati distancu nose maskicu”, rekao je za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

“Nažalost, borba protiv virusa još nije gotova”, poručio je.

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Istri utvrđena su od 447 uzoraka briseva na covid-19 koja su tijekom protekla 24 sata učinjena u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije

“Kod jedne osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije dok se u epidemiološkoj obradi nalazi jedna osoba”, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

U  međuvremenu od jučer oporavile su se četiri osobe, trenutno je u Istri 33 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, dok je u mjerama samoizolacije 628 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 19 osoba, a jedna osoba je u primarnom respiracijskom centru Rijeka.


22 novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji

U Osječko-baranjskoj županiji u utorak je zabilježeno 22 novozaraženih od 296 ispitanih uzoraka u osječkom KBC-u i Županijskom Zavodu za javno zdravstvo.

Osam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, pet na području Valpova, tri su iz Đakova, dvije iz Belog Manastira, a po jedna živi na području općina Bilje, Ernestinovo, Koška i Levanjska Varoš.

„Na bolničkom liječenju je 57 osoba oboljelih od Covida-19. Njih 39 liječi se u KBC-u, od kojih je osam na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici u Našicama hospitalizirano je18 pacijenata. Na području županije u samoizolaciji je 790 osoba“, priopćio je Stožer.

Policijski službenici proveli su sedam samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji. Kršenje su utvrdili za jednu državljanku Republike Mađarske koji je prekršila mjeru samoizolacije te joj je na Graničnom prijelazu Erdut izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna.

Obavili su i 149 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenja mjera.


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 67 novozaraženih, jedna osoba umrla

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u utorak je zabilježeno 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 31 utvrđen brzim antigenskim testom, dok je jedna osoba preminula.

Oporavilo se 39 osoba.

Županijski stožer Civilne zaštite izvijestio je da je zaraženo 29 osoba iz Dubrovnika, 18 iz Konavala, sedam iz Župe dubrovačke, četiri iz Orebića, tri iz Ploča, dvije iz Metkovića, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Janjine i Korčule te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Ukupno je zaraženo 40 muških i 27 ženskih osoba, a 41 osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula osoba je muškarac iz Konavala, rođen 1928.

Od jučer obrađeno je 359 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 43 260.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 36 osoba. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su tri na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1031 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja te mjere, sve na granici, što je ukupno 370 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih preporučenih mjera.


U Sisačko-moslavačkoj županiji 19 novozaraženih koronavirusom

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno 19 novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, javio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Kako stoji u dnevnom izvješću, riječ je o osam osoba iz Siska, pet iz Petrinje, četiri iz Popovače, te dvije osobe iz Kutine.

U izvješću se i ovom prigodom apelira na sve stanovnike županije da se pridržavaju epidemioloških mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.

(Hina)

Facebook Comments