Županije javljaju kakvo je stanje u posljednjih 24 sati


U Brodsko-posavskoj županiji 51 novooboljela osoba, a u Požeško-slavonskoj 23

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je u četvrtak da je umrla jedna osoba (79) pozitivna na koronavirus i 51 novi slučaj zaraze, a susjedna Požeško-slavonska županija ima 23 novooboljele osobe.

U Slavonsko-brodskoj županiji na koronavirus je pozitivno 209 osoba, od kojih je 66 na bolničkom liječenju. Devet oboljelih treba potporu respiratora.

Pod mjerom samoizolacije su 644 osobe. Od početka pandemije u Brodsko-posavskoj županiji bilo je zaraženo 7519 osoba. Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je o dva nova slučaja krivotvorenja PCR testova, a otkrili su ih u srijedu granični policajci pri kontroli državljana Bosne i Hercegovine na ulasku u Hrvatsku.

U Požeško-slavonskoj županiji u četvrtak su potvrđena 23 nova slučaja zaraze koronavirusom. U toj je županiji trenutačno na koronavirus pozitivno 256 osoba, od kojih je 65 na bolničkom liječenju. Prema podatcima Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije, na tom je području pod mjerom samoizolacije 421 osoba.

Tijekom kontrole epidemioloških mjera požeško-slavonska policija u srijedu na prijavljenoj adresi u Kuli nije zatekla 42-godišnju ženu pa će protiv nje podnijeti prekršajnu prijavu, koju će dobiti i 50-godišnjak iz Požege u čijem je ugostiteljskom objektu u utorak zatečeno više osoba kako piju.


U Zadarskoj županiji 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Na području Zadarske županije 45 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testirana su 332 uzorka, pod nadzorom je 1194 stanovnika, a od bolesti su se oporavile još 52 osobe. U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan sedmero je novozaraženih pacijenata.

Među novooboljelima 19 ih je u Zadru, osmero u Preku, po četvero u Benkovcu i Biogradu, po dvije osobe registrirane su u Pakoštanima, Posedarju i Sukošanu te po jedna u Polači, Sv. Filipu i Jakovu, Viru i Zemuniku Donjem.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 36 oboljelih od covida-19, od kojih je sedmero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 12 pacijenata.

Policija je evidentirala dva kršenja samoizolacije.


U Splitsko-dalmatinskoj županiji četvero umrlih, 99 novooboljelih

Četiri su osobe umrle, a novih 99 je zaraženo koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji u kojoj je u zadnja 24 sata testirano 669 osoba, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću splitskog KBC-a, umrle su dvije ženske osobe u dobi od 78 i 79 godina i dvije muške u dobi od 68 i 72 godine.

Svi su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na covid infekciju.

Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo izvijestio je da je 27 novozaraženih iz Splita, 12 iz Omiša, 11 iz Sinja, po šest iz Jelse i Kaštela, pet iz Solina te po tri iz Hvara, Trilja i Starog Grada,

Po dvoje novozaraženih broji Makarska, Vrgorac, Hrvace, Seget, Selca i Otok, a po jednog Imotski, Supetar, Vrlika, Dugi Rat, Klis, Podbablje, Postira, Runovići, Šestanovac, Zagvozd i Cista Provo.

Od ukupnog broja novooboljelih 58 osoba su kontakti ranije zaraženih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno se 2232 osobe nalaze u samoizolaciji, na bolničkom liječenju su 123 pozitivne osobe, dok ih se sedam nalazi na respiratoru.


U 300 dana u Ličko-senjskoj županiji 2584 izliječenih i 92 umrlih od covida

Stožer civilne zaštite izvijestio je na tristoti dan od prvog slučaja covida-19 u Ličko-senjskoj županiji da su do sada oboljele 2742 osobe, od kojih su 92 umrle, izliječeno je 2584 ljudi, a 66 njih je još u postupku liječenja.

Od 43 jučer testirane osobe kod sedam je utvrđen covid-19 u, a unatrag jednog dana četiri su osobe izliječene.
Po dvije novooboljele osobe su iz Gospića, Novalje i Senja, jedna iz Otočca, te traje epidemiološka obrada njihovih kontakata.
Na liječenju na Covid odjelu Opće bolnice Gospić je 21 osoba.

Pod mjerama samoizolacije je 191 osoba.


U Istri više oporavljenih nego novozaraženih

U Istarskoj županiji u zadnja 24 sata više je oporavljenih nego novozaraženih osoba jer je potvrđeno 13 novih slučajeva zaraze, dok se od jučer oporavilo 27 osoba, a u pulskoj bolnici umrla je 90- godišnja osoba.

“Trend je iznimno dobar, broj novozaraženih iz dana u dan pada, no nema opuštanja”, rekao je u četvrtak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Kozlevac je pozvao građane u županiji da budu odgovorni i disciplinirani, drže distancu i nose maske jer je to, naglasio je, jedini način kako se uspješno boriti protiv virusa,

Izrazio je uvjerenje da će za dva tjedna situacija biti puno jasnije, nakon čega će Stožer poduzeti odgovarajuće mjere i izdati nove preporuke.

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je da je u županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata ispitano 303 uzoraka briseva te utvrđeno 13 novozaraženih.

Kod 11 osoba radi se o dolasku iz mjere samoizolacije ili su bili u bliskom kontaktu već poznate zaražene osobe.

Od jučer se u županiji oporavilo 27 osoba, trenutno je 247 aktivnih pozitivnih osoba, dok se pod mjerom  mjerom samoizolacije nalazi 1068 osoba.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 50 osoba, od kojih je pet u respiracijskom centru. U Općoj bolnici Pula umrla je 90-godišnja pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.


U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna umrla i 37 novozaraženih osoba

U Vukovarko-srijemskoj županiji 37 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima, šest je osoba iz Vinkovaca, po četiri iz Vukovara, Iloka i Bršadina, po tri iz Županje i Gunje, po dvije iz Babine Grede, Nuštra i Privlake te po jedna osoba iz Borova, Drenovaca, Ivankova, Trpinje, Markušice, Mohova i Tovarnika. Od posljedica koronavirusa umrla je jedna osoba.

Od početka epidemije u županiji je umrlo 170 osoba, oboljelo je 8.069, a do sada izliječeno 7.712 osoba.

Trenutno su 54 osobe hospitalizirane. U protekla  24 sata testirane su 303, a do sada 36.544 osobe. U samoizolaciji je na području županije 571 osoba, izvijestio je Stožer.


 

U Šibensko-kninskoj županiji 18 novooboljelih od COVID-19

Na području Šibensko-kninske županije 18 osoba je oboljelo od COVID-19, pa su trenutno 152 aktivna slučaja zaraze, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

U šibenskoj bolnici liječi se 27 osoba, od kojih su dvije na respiratoru, a u kninskoj bolnici se liječi 15 osoba.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 613 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 145 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, priopćio je stožer.


U Ogulinu jedan smrtni slučaj, u Karlovačkoj županiji 20 novooboljelih

U Karlovačkoj županiji je od jučer 20 novih slučajeva covida, umrla je jedna osoba u bolnici u Ogulinu, a od početka pandemije u sve tri bolnice u županiji je umrlo 255 covid pozitivnih pacijenata, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Na današnji dan u njima se liječi 86 pacijenata, u Karlovcu 46, u Dugoj Resi 24 i u Ogulinu 17.

U posljednja 24 sata novoprimljenih je osam i otpuštenih kući osam, a na respiratoru su dvije osobe. Od početka pandemije s bolničkog liječenja je otpušteno 528 osoba.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 7538 ljudi.

Od 20 novooboljelih slučajeva iz Karlovca ih je sedam, Ogulin ima tri, po dva Slunj, Ozalj i Cetingrad, a Plaški, Ribnik i Vojnić po jedan.

U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalazi 336 osoba. Nije utvrđeno kršenja mjera samoizolacije, a ni pri inspekcijskom nadzoru više poslovnih subjekata u Karlovcu i Slunju nisu zabilježene nepravilnosti u primjeni protuepidemijskih mjera.


Osijek: U županiji 50 novozaraženih i jedna umrla osoba

Novih 50 osoba zaraženih koronavirusom i jednu umrlu broji u zadnja 24 sata Osječko-baranjska županija, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

U osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo na covid-19 testirana su 284 uzorka, od kojih je 50 bilo pozitivno.

Najviše novooboljelih, njih 14, je sa šireg područja grada Osijeka, slijede gradovi Našice s četvero pozitivnih te Valpovo, Đakovo i Beli Manastir s po tri, a ostala mjesta imaju manji broj novozaraženih.

U protekla 24 sata od posljedica koronavirusa umrla je jedna osoba u dobi od 67 godina.

Na bolničkom liječenju nalazi se 106 zaraženih osoba i to 68 u osječkom KBC-u od kojih je 18 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 38 pacijenata.

Na području Županije u samoizolaciji je trenutno 841 osoba.


U Sisačko-moslavačkoj županiji 100 novozaraženih

U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla je 24 sata zabilježeno 100 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Kako stoji u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, 36 novozaraženih osoba je iz Siska, 23 iz Petrinje, 21 osoba iz Kutine, šest iz Popovače, četiri iz Novske, tri iz Martinske Vesi, dvije iz Gline i po jedna osoba iz Hrvatske Kostajnice, Sunje, Lekenika, Lipovljana i Velike Ludine.

Istodobno s testiranjem građana na koronavirus, na nekoliko se lokacija provodi i akcija cijepljenje protiv zarazne bolesti covid-19.

Stožer upozorava građane o potrebi poštivanja mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.


U Primorsko-goranskoj županiji 66 novozaraženih, dvoje umrlih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 66 novozaraženih osoba, testirane su 663, a umrle su dvije osobe, izvijestili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju obavljenih testiranja danas je 10 posto. Ozdravilo je 70 osoba, pa je u toj županiji sada aktivno 936 slučajeva Covida-19. U Kliničkom bolničkom centru Rijeka smješteno je 80 oboljelih od Covida-19, a o sedam bolesnika se skrbi uz pomoć respiratora.

Udjel osoba liječenih od covida-19 u ukupnom broju zaraženih osoba u županiji je 8,5 posto.


Dubrovačko-neretvanska županija s 27 novozaraženih i dvoje umrlih

Novih 27 koronavirusom zaraženih osoba i dvije umrle broji u zadnja 24 sata Dubrovačko-neretvanska županija, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Umrla je žena iz Metkovića rođena 1939. godine te muškarac iz Korčule rođen1959. godine.

Za sedam osoba zaraza je utvrđena brzim antigenskim testom. Zaraženo je 14 osoba iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Metkovića, dvije iz Korčule te po jedna iz Janjine, Konavala, Ploča i Vele Luke.

Među novozaraženima su dva korisnika te jedan djelatnik Doma za starije Dubrovnik – “Thermotherapia“.

Ukupno je zaraženo 12 muškaraca i 15 žena, a za njih 18 je utvrđena epidemiološka veza.

Oporavile su se 22 osobe, od kojih deset iz Dubrovnika, po tri iz Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke, dvije iz Konavala te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa se liječi 28 osoba. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 608 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja te mjere, svi na graničnim prijelazima, što je ukupno 189 kršenja od početka pandemije.

Od jučer je obrađeno 315 uzoraka, a od početka pandemije njih ukupno 35.787.

(Hina)