Župan Posavec potpisao ugovor vrijedan 200 000 kuna s udrugom „Prijatelji životinja“

25. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Župan Posavec potpisao ugovor vrijedan 200 000 kuna s udrugom „Prijatelji životinja“


Uz to što je među vodećim hrvatskim županijama po gospodarskim pokazateljima i ulaganjima u obrazovanje, zdravstvo, civilnu zaštitu i druga područja, Međimurska županije ne zaostaje ni po ulaganjima u zaštitu životinja. Župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je ugovor vrijedan 200 000 kuna s udrugom „Prijatelji životinja“, koja djeluje od 2004. godine s ciljem promicanja zaštite životinja te zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja na području Međimurske županije.

Predsjednica Zaštitarsko-ekološke udruge „Prijatelji životinja i prirode“ Aleksandra Hampamer istaknula je da vode najveće sklonište za napuštene životinje u Hrvatskoj te na površini od 15 000 m 2 svakodnevno skrbe o 300 napuštenih pasa osiguravajući im smještaj do udomljenja, veterinarsku skrb, hranu, cijepljenje, sterilizaciju i udomljavanje.

Kroz godinu organiziraju tridesetak radnih volonterskih akcija s ciljem podizanja svijesti zajednice o odgovornom odnosu prema životinjama i udomljavanju napuštenih pasa.

Potpisivanje ugovora između Međimurske županije i Zaštitarsko ekološke udruge Prijatelji životinja i prirode (6)

Ove godine sklonište za napuštene životinje obilježava dvadeset godina rada, a Međimurska županija već četvrtu godinu zaredom u svom proračunu osigurava financijska sredstva za projekt prihvata, skrbi i udomljavanja napuštenih životinja, čime je prva županija koja kontinuirano financira sklonište, iako joj to nije zakonska obveza, već je to obveza jedinica lokalne samouprave.

Potpisivanje ugovora između Međimurske županije i Zaštitarsko ekološke udruge Prijatelji životinja i prirode (4)

„Međimurje po mnogočemu služi kao primjer dobre prakse, a sada tome dodajemo još bolji odnos i humanost prema životinjama. Sklonište se iz godine u godinu širi te vjerujemo da će ova sredstva iskoristiti u dobre svrhe, kako bi dodatno poboljšali skrb o napuštenim životinjama.“, kazao je župan Posavec.

Dodao da je ova vrsta potpore samo nastavak dobre suradnje Međimurske županije i Prijatelja životinja koja se razvija kroz europske projekt S.N.A.G.A. ŽIVOTA, kojem je cilj učinkovitija resocijalizacija i reintegracija počinitelja kaznenih djela nakon odsluženja kaznenopravnih sankcija.

Potpisivanje ugovora između Međimurske županije i Zaštitarsko ekološke udruge Prijatelji životinja i prirode (1)

Zahvaljujući tomu je sklonište dobilo novi Edukacijski centar, te projekt ANIMA MUNDI, kroz koji će se unaprijediti veterinarske usluge i omogućiti zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju.

Facebook Comments