Župan Marušić potpisao ugovore s 45 lovačkih udruga, društava i privatnih koncesionara vrijednih 576 tisuća kuna

31. prosinca 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Župan Marušić potpisao ugovore s 45 lovačkih udruga, društava i privatnih koncesionara vrijednih 576 tisuća kuna


Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić potpisao je ugovore s 45 lovačkih udruga, društava i privatnih koncesionara o dodjeli županijskih novčanih potpora za 2021. godinu u vrijednosti od 576.783 kune. Svečanost je održana u Rovišću, u lovačkom domu Lovačke udruge „Srndać“.

Povjerenstvo za odobravanje subvencija u lovstvu odobrilo je 138 zahtjeva za 11 mjera. Najviše ih je za stimulaciju odstrjela predatora, zatim za prevenciju i liječenje srneće i jelenske divljači od velikog američkog metilja, za nabavu sredstava za zaštitu usjeva u poljoprivredi te za unos pernate divljači.

lovci bbž (2)

Župan Marušić je tom prigodom istaknuo kako lovstvo ima velik potencijal za razvoj u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, posebno u turističkom smislu. Dodao je kako dio javnosti lovce vjerojatno promatra samo kroz lov i odstrjel divljači, no činjenica je, kazao je, da je temeljna zadaća lovačkih udruga i društava zaštita i briga o divljači te održivo upravljanje prirodnim resursima.

Svim lovcima zaželio je puno uspjeha u daljnjem radu, da čuvaju jedni druge i poštuju sve sigurnosne mjere u lovu.

lovci bbž (3)