Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić potpisao je u srijedu ugovore s 22 studenta koji su u ovoj akademskoj godini ostvarili pravo na stipendiju, a prema novom pravilniku dodjeljuju se u tri kategorije, uključujući i onu za deficitarna zanimanja.

Tako je pet studenata stipendiju ostvarilo po kriteriju darovitosti, dva po socijalnom kriteriju, a 15 je stipendija za studente deficitarnih zanimanja, među kojima je 13 studenata medicine.

Župan Marušić naglasio je da će svim studentima retroaktivno biti isplaćeni svi zaostatci te objasnio da se procedura dodjele završava tek sada zbog izmjene Pravilnika o stipendiranju koji je potkraj prošle godine usvojila Županijska skupština.

„Novim pravilnikom promijenili smo kriterije za dodjelu stipendija tako da ih sada dodjeljujemo u tri kategorije; za darovite studente, po socijalnom kriteriju i za studente deficitarnih zanimanja. Za ovu akademsku godinu na listi deficitarnih zanimanja na našem području su: medicina, matematika, njemački jezik i književnost ili germanistika, fizika, edukacijska rehabilitacija i građevinarstvo”, istaknuo je Marušić.

S nove 22 stipendije Županija stipendira ukupno 59 studenata. Studentima je zaželio puno uspjeha u obrazovanju.

Iznos stipendija je tri tisuće kuna mjesečno po studentu.