Marko Marušić, župan Bjelovarsko-bilogorske županije reagirao je nakon izjava Marije Selak Raspudić o o HDZ-ovom amandmanu za bjelovarsku bolnicu. Kako kaže, ostao je zaprepašten jutrošnjim istupom zastupnice Selak Raspudić u Hrvatskom saboru.

– Državna pomoć u otplati kredita omogućit će preživljavanje županijskog zdravstvenog sustava i nevjerojatno je da itko normalan može biti protiv toga. Zar zastupnica Selak Raspudić doista zagovara da žitelji Bjelovarsko-bilogorske županije ne bi trebali imati zdravstvenu zaštitu kao i svi ostali stanovnici Hrvatske. Neodgovornim zaduživanjem za gradnju nove bolnice, bivši župan Damir Bajs cjelokupan zdravstveni sustav naše županije doveo je pred kolaps – poručio je.

Dodao je kako bi ideja da se krediti za bolnicu vraćaju iz decentraliziranih sredstava, zdravstvene ustanove te županije odvela u propast.

– Država ta sredstva osigurava upravo za njihovo normalno funkcioniranje, a ne za vraćanje dugova koje su stvorili nesposobni političari. Svojom neodgovornošću i nesposobnošću Damir Bajs doveo je građane, zdravstveni sustav i Vladu RH pred svršen čin i nevjerojatno je da zastupnica Selak Raspudić to ne razumije ili ne želi razumjeti. Kao da je zalutala u politiku – zaključio je.

Naglasio je kako amandman koji je predložio zastupnik HDZ-a Miro Totgergeli nema veze s tim tko je na vlasti, a tko predlagatelj te uvjerava da se radi se naprosto o lošim politikama i pogrešnim odlukama koje je donijela prethodna županijska vlast.

– Vi to očito ne razumijete i zato podržavate. Briga za moje sugrađane moja je jedina misija i u tom cilju spreman sam surađivati sa svima, bili to moji kolege iz HDZ-a, vladajuće koalicije ili neki drugi. Važno mi je da im je dobrobit građana moje županije i Hrvatske na prvom mjestu – ističe župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić.