Župan Marko Marušić obišao dežurne službe u Bjelovaru

1. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Župan Marko Marušić obišao dežurne službe u Bjelovaru


Župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić obišao je u prijepodnevnim satima dežurne službe u Bjelovaru i od njih doznao da je novogodišnja noćna na području cijele županije protekla mirno i bez značajnijih intervencija

U novu 2022. godinu Bjelovarsko-bilogorska županija ušla je mirno i bez posebnih incidenata, a u to se za prijepodnevnog obilaska dežurnih službi uvjerio i župan Marko Marušić. U društvu bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka župan Marušić naprije je posjetio Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije i od v.d. ravnateljice Zlate Ileković Pejić doznao da su djelatnici Zavoda, kako u Bjelovaru tako i u svim ispostavama, tijekom novogodišnje noći srećom imali malo posla.

-Imali smo tek nekoliko intervencija od kojih niti jedna nije izravno povezana s novogodišnjim slavljem – kazala je Ileković Pejić navodeći da je tijekom noći zabilježeno tek nekoliko manje više uobičajenih intervencija.

Župan Marušić i gradonačelnik Hrebak potom su posjetili Policijsku upravu bjelovarsko-bilogorsku i tamo doznali da su i pripadnici policije baš kao i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu uglavnom imali mirnu noć.

Đurđica Faletar, voditeljica smjene Operativnog centra, izvjestila ih je da su tijekom noći imali šest intervencija, a najteža je bila ona vezana za propucavanje tri vozila u Mihanovićevoj ulici u Bjelovaru.

Obilazak dežurnih službi župan i gradonačelnik završili su posjetom županijskoj Vatrogasnoj zajednici gdje su ih dočekali predsjednik VZ BBŽ Silvestar Štefović, županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara Davor Đalog. Upravo u trenucima posjeta stigla je dojava o izbijanju požara u Ulici Grgura Ninskog u Bjelovaru tako da su župan i gradonačelnik imali priliku i neposredno se upoznati sa spremnošću i učinkovitošću djelovanja pripadnika JVP Grada Bjelovara. Kako je od dojave do izlaska vatrogasnih vozila prošlo manje od jedne minute, a požar je, kako se ubrzo doznalo, brzo i ugašen, županu i gradonačelniku nije preostalo ništa drugo do izraziti zadovoljstvo viđenim i čestitati vatrogascima na uvježbanosti i učinkovitom djelovanju.

Svima njima kao i svim drugim djelatnicima dežurnih službi župan i gradonačelnik zaželjeli su sretnu i uspješnu novu 2022. godinu i u njoj što manje intervencija i posla.