SVEČANO OTVOREN SUVAG Župan Kožić: ‘Ovaj projekt će utjecati na poboljšanje kvalitete života u našoj županiji’

28. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno SVEČANO OTVOREN SUVAG Župan Kožić: ‘Ovaj projekt će utjecati na poboljšanje kvalitete života u našoj županiji’


Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG na inicijativu Zagrebačke županije i Doma zdravlja Zagrebačke županije svečano je u četvrtak otvorila logopedsku ambulantu u Dugom Selu na adresi Dragutina Domjanića 12A.

Kako doznajemo, riječ je o potrebnom i gotovo nužnom pothvatu, a logopedsku terapiju u okviru Službe za logopedsku dijagnostiku i rehabilitaciju biti će uključeno oko 35 djece koja trenutno ne prolaze kroz niti jedan oblik terapije i 25 djece u okviru Centra za ranu intervenciju i podršku u zajednici, a koja su dijagnostički obrađena. U logopedskoj ambulanti Poliklinike SUVAG usluge će pružati dva djelatnika logopeda.

Ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije dr. Večeslav Bergman zahvalio se na ukazanom povjerenju.

dugo selo poliklinika (23)

– Nalazimo se u ispostavi Doma zdravlja Zagrebačke županije, najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Zagrebačkoj županiji koja skrbi za okvirno 320 tisuća stanovnika, a osnovana je 2003. godine. Osim primarne zdravstvene zaštite koja nam je prioritet želimo razvijati i izvanbolničku specijalističku konzilijarnu zdravstvenu zaštitu koju zbog dostupnosti i kvalitete želimo osigurati svim žiteljima Zagrebačke županije – naglasio je.

Dodao je kako su zbog nestašice specijalista odlučili nastaviti suradnju sa raznim poliklinikama, a tu spada i poliklinika SUVAG. Ova suradnja traje već duže vrijeme.

dugo selo poliklinika (25)

– Krajem ožujka prošle godine pokrenuli smo ovu inicijativu, gdje je Dom zdravlja osigurao prostor, a Zagrebačka županija je u okviru svog proračuna osigurala 140.000 kuna za opremanje i uređenje te ambulante – kazao je ravnatelj.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić zahvalio se svim prisutnima te naglasio kako je za ovakvu djelatnost postojala velika potreba.

dugo selo poliklinika (21)

– Na ovom području velik je broj djece koja očekuje, odnosno traži pomoć logopeda. Zahvaljujući dobroj suradnji s Poliklinikom SUVAG i gradonačelnikom Zagreba uspjeli smo dogovorom i u kratkom roku otvoriti novu ambulantu u Dugom Selu – istaknuo je.

Naveo je kako su s ovom ambulantom pokrili teritorij Zagrebačke županije.

– Administrativne granice nisu problem ako je projekt dobar, kao što je ovdje bio slučaj. Ovaj projekt će utjecati na poboljšanje kvalitete života u našoj županiji, ali ovdje ne mislimo stati. Planiramo i dalje ulagati u zdravstvo – rekao je.

dugo selo poliklinika (13)

Dodao je i kako se Zagrebačka županija zalaže za poticanje specijalističkih djelatnosti koje manjkaju.

– Stimuliramo posebno takve specijaliste da dođu, a mi ćemo im osigurati sve potrebno – za kraj je poručio župan.

Na kraju se obratio i gradonačelnik Milan Bandić koji se kratko zahvalio svim prisutnima te poručio kako će Grad Zagreb uvijek poticati kvalitetne projekte kao što je ovaj.

dugo selo poliklinika (22)dugo selo poliklinika (1) dugo selo poliklinika (26) dugo selo poliklinika (20) dugo selo poliklinika (19) dugo selo poliklinika (18) dugo selo poliklinika (17) dugo selo poliklinika (16) dugo selo poliklinika (15) dugo selo poliklinika (14) dugo selo poliklinika (13) dugo selo poliklinika (12) dugo selo poliklinika (11) dugo selo poliklinika (10) dugo selo poliklinika (9) dugo selo poliklinika (8) dugo selo poliklinika (7) dugo selo poliklinika (6) dugo selo poliklinika (5) dugo selo poliklinika (4) dugo selo poliklinika (3) dugo selo poliklinika (2)

Facebook Comments