Župan Darko Koren u ponedjeljak je u prostorijama Županijske uprave u prisustvu zamjenika župana Ratimira Ljubića održao prijem za stručni stožer hrvatskih nogometnih reprezentacija do 15 i 16 godina starosti.

Stručne stožere reprezentacija predvodili su izbornik uzrasta U-15 Sergej Milivojević, ujedno instruktor i član Komisije za mlađe uzraste Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke Županije i Tomislav Rukavina koji vodi uzrast U-16.

Župan je članovima stožera uvodno predstavio posebnosti Koprivničko-križevačke županije kazavši kako se na području županije mnogo ulaže u sport što se odražava i u sjajnim rezultatima koje postižu naši sportaši.

 

koren milivojević rukavina (3)

– U našoj se županiji mnogo pažnje poklanja sportu koji je iznimno važan u formiranju zajednice, a posebno mladih koji kroz sportske discipline stasaju i usmjeravaju se prema zdravim oblicima života. Županija svoj doprinos u razvoju sporta daje i kroz županijsku Zajednicu sportova koja okuplja velik broj sportaša, ali i putem investicijskih projekata poput izgradnje pet školskih sportskih dvorana koji smo pokrenuli u suradnji s općinama i koji će uvelike pomoći profesionalcima i rekreativcima da sportske discipline budu na još višoj razini – poručio je župan.

koren milivojević rukavina (4)

Dodao je kako im je što su i stručnjaci iz ovdašnje sredine uspjeli ostvariti karijere u sklopu velike reprezentativne nogometne obitelji na nacionalnoj razini.

Izbornici Milivojević i Rukavina zahvalili su na gostoprimstvu te župana i zamjenika upoznali s tijekom priprema i radom u Ljetnom kampu HNS-a u Ludbregu. Kamp se održao od 6. do 11. kolovoza, a u sklopu kampa na kojem je sudjelovalo 50-ak nogometaša među kojima su i dvojica perspektivnih nogometaša Slaven Belupa Lovro Lazar i Lovro Zvonarek, odigrane su i utakmice svake nacionalne selekcije.

koren milivojević rukavina (2)

– Drago nam je što smo imali priliku biti vaši gosti jer Koprivničko-križevačka županija je prava sportska županija u kojoj djeluju vrhunski klubovi sa sjajnim trenerima i sportašima. Nadam se da će se i u buduće ulagati u sportsku infrastrukturu te smještajne kapacitete kako bi gradovi i općine na području županije bili još aktivniji te ostvarili sportski turistički potencijal koji postoji – zaključio je izbornik Milivojević.

Na kraju prijema župan i gosti su razmijenili prigodne poklone uz želje da mlade nogometne reprezentacije uz stručno vodstvo ostvare sjajne rezultate na natjecanjima koja ih očekuju u budućnosti.