Župan Koren ugostio šeficu Podravke Martinu Dalić: ‘Snažnije povezivanje s domaćom proizvodnjom jedan od prioriteta’

9. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Župan Koren ugostio šeficu Podravke Martinu Dalić: ‘Snažnije povezivanje s domaćom proizvodnjom jedan od prioriteta’


Nakon imenovanja novom predsjednicom Uprave Podravke, dr.sc. Martina Dalić danas je posjetila Županijsku upravu kako bi se sastala sa županom Darkom Korenom i zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem.

Župan je kazao kako je Podravka strateški važan gospodarski subjekt i predvodnica gospodarskog razvoja Podravine i Prigorja te je više od 70 godina duboko povezana s ljudima koji ovdje žive i koji su je generacijama stvarali.

Ujedno je dodao kako vjeruje da predsjednica Uprave prepoznaje vrijednost, tradiciju i značaj Podravke te da će u donošenju odluka uvažavati mišljenje i interese lokalne zajednice, kao i da će svojim poslovnim odlukama nastaviti uspješno poslovanje tvrtke.

Također je važno nastaviti s programima poticanja domaće poljoprivredne proizvodnje i otkupa poljoprivrednih proizvoda iz naše županije, istaknuo je župan, jer je upravo u povezivanju poljoprivredne proizvodnje s lokalnim dionicima Podravka napravila značajan iskorak.

Naime, inicijativu povezivanja Podravke s lokalnim poljoprivrednicima, Županija je podržala od samog početka, s time da Podravka i prehrambena industrija moraju biti generatori razvoja poljoprivredne proizvodnje, uz podršku države.

Predsjednica Uprave Podravke naglasila je kako je njezin prioritet daljnji rast i razvoj Podravke, snažnije povezivanje s domaćom proizvodnjom i općenito otvaranje novog razvojnog i investicijskog ciklusa u kontekstu kojeg promatra i mogućnosti za poboljšanja prava radnika.

Jedna od važnijih tema sastanka za razvoj ovog kraja bio je i nastavak gradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice, gdje je predsjednica Uprave Dalić dala punu podršku županu Korenu u aktivnostima ubrzanja realizacije ovog strateškog infrastrukturnog projekta.

Na kraju sastanka, predsjednica Uprave je predložila novi radni sastanak u Podravki na kojemu će predstavnicima lokalne i regionalne samouprave te saborskim zastupnicima prezentirati glavne smjernice budućeg razvoja tvrtke.

Facebook Comments