Župan Darko Koren sa suradnicima je jučer posjetio Općinu Kalnik gdje se susreo s načelnikom Krunoslavom Đurecom te ravnateljicom Osnovne škole Kalnik Đurđicom Sučić.

Domaćini su župana izvijestili o aktivnostima koje se trenutno provode na području općine te budućim planovima.

kalnik koren

Župan Koren je istaknuo kako je jedan od ključnih prioriteta Županijske uprave ravnomjerni razvoj svih krajeva naše županije, posebno onih ruralnih dijelova koji zbog svojeg specifičnog geografskog položaja i broja stanovnika imaju nešto teži položaj u razvoju.

Upravo zato, istaknuo je župan, kroz brojne projekte i mjere, Županija u suradnji s Općinom nastoji mještanima osigurati adekvatne uvjete kako bi standard i kvaliteta života bila još veća.

Među značajnijim projektima koji su u posljednje vrijeme realizirani na području općine svakako treba izdvojiti obnovu vanjskog školskog igrališta OŠ Kalnik, vrijednu gotovo 600 tisuća kuna, koju je Županija sufinancirala u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU.

U planu je i postavljanje fotonaponskog sustava na zgradu škole, a riječ je o projektu vrijednom 335 tisuća kuna u kojem će s financijskim udjelom sudjelovati i ranije spomenuto ministarstvo.