Župan Darko Koren sa suradnicima je jučer boravio u posjetu Općini Novo Virje gdje se sastao s načelnikom Mirkom Remetovićem, predsjednicom Općinskog vijeća Katarinom Kozarić-Šabarić, ravnateljicom Dječjeg vrtića Bregunica Željkom Hrženjak, članovima Općinskog vijeća te načelnikom Općine Ferdinandovac Vjekoslavom Maletićom i ravnateljem OŠ Ferdinandovac Miroslavom Fučekom.

Tom je prilikom u prostorijama Općine održan radni sastanak na kojem je načelnik Remetović župana i sve prisutne informirao o projektima koji se provode na njihovom području te je zahvalio Županiji na dosadašnjoj podršci i suradnji.

IMG-20221028-WA0004_800x600-equal

Nakon sastanka u Općini, obišlo se radove na Područnoj školi Drenovica, koja se nalazi u sastavu OŠ Ferdinandovac. Kao osnivač škole, Županija je krenula u realizaciju gotovo 300 tisuća kuna vrijednog projekta rekonstrukcije krovišta Područne škole, kako bi učenici i nastavnici imali adekvatne uvjete za nastavu. Župan je izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova te se razgovaralo i o daljnjim potrebama i ulaganjima.

Spomenimo kako se u sljedećem investicijom ciklusu planira dogradnja OŠ Ferdinandovac, a sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije osigurana su preko projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji provodi PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Ove godine Županija je kroz Poziv za sufinanciranje programa i projekata udruga i ostalih iz područja kulture za Župu Novo Virje osigurala sredstva za popravak grijanja u crkvi, na čemu je zahvalio velečasni Damir Slamek.

Tijekom radnog posjeta ravnateljica DV Bregunica Željka Hrženjak prezentirala je aktivnosti koje planiraju u narednom razdoblju te najavila obilježavanje desete godišnje otvorenja vrtića.

Na kraju posjeta, župan je načelnicima Remetoviću i Maletiću zahvalio na kvalitetnoj komunikaciji i suradnji sa Županijom, koje su ključne za stvaranje još boljih uvjeta za sve mještane.