Župan Koren primio predstavnike Udruge mljekara ‘Drava-Sava’: ‘Podržat ćemo vaše prijedloge Ministarstvu’

9. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Župan Koren primio predstavnike Udruge mljekara ‘Drava-Sava’: ‘Podržat ćemo vaše prijedloge Ministarstvu’


Župan s predstavnicima Udruge mljekara „Drava-Sava” održao sastanak na temu aktualnog stanja u stočarskoj proizvodnji na području županije

U prostorijama Županijske uprave u utorak, 8. rujna župan Darko Koren je održao sastanak s predstavnicima Proizvođačke organizacije Udruge mljekara „Drava-Sava” na temu aktualnog stanja u stočarskoj proizvodnji na području Koprivničko-križevačke županije.

Na sastanku se raspravljalo o županijskim potporama u poljoprivredi po direktivi 702, problematici plasmana prodaje stoke te o mogućnostima daljnjih subvencija Koprivničko-križevačke županije u narednom programskom razdoblju.

Predstavnici Udruge su župana upoznali i s aktualnom situacijom na tržištu poljoprivrednih proizvoda, pogotovo tova junadi i proizvodnje mlijeka te svojim planovima rada za budući period.

Sastanak s Udrugom mljekara Drava -Sava (1)

Župan je kazao kako je Županijska uprava upoznata s problematikom te kako će u okvirima nadležnosti i mogućnosti poduzeti sve potrebne aktivnosti kako bi se pomoglo sektoru stočarstva i poljoprivrede.

„Pozdravljamo vašu inicijativu, drago nam je da ste se obratili s problematikom koje smo duboko svjesni i koju nastojimo olakšati kroz set potpora i mjera koje Županijska uprava kontinuirano provodi. Važnost potpora i poticanja stočarske i poljoprivredne proizvodnje na području županije posebice dolazi do izražaja u ovom vremenu pandemije koronavirusa koja je svima otežala normalno funkcioniranje. Podržat ćemo vaše prijedloge koje ste uputili Ministarstvu poljoprivrede i nadamo se kako će se na nacionalnoj razini prepoznati problematika na koju jasno ukazujete“, istaknuo je župan.

Podsjetio je kako je Županija unatoč izvanrednim okolnostima ove godine u okviru trenutnih mogućnosti osigurali bespovratna sredstva u iznosu gotovo 1,8 milijuna kuna za mikro, mala i srednja poduzeća, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i mlade poljoprivrednike.

„Sredstva su namijenjena ulaganju u materijalnu ili nematerijalnu imovinu na poljoprivrednom gospodarstvu, za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta te za poticanje istraživanja i razvoj poljoprivrede. Važno je reći kako će korisnici potpora, a posebno veseli da je među njima velik broj mladih ljudi, na taj način u poboljšanje poljoprivredne proizvodnje ukupno investirati pet milijuna kuna u poljoprivredni sektor naše županije“, zaključio je župan na kraju sastanka.

Uz župana Korena, sastanku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, viši savjetnik za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denis Maksić te ispred Udruge mljekara „Drava-Sava” predsjednik Željko Turčić, potpredsjednik Tihomir Horvat, voditeljica Marina lvančan Krznarić i zamjenica voditeljice Matea Tržić.