Koprivničko-križevački župan, Darko Koren potpisao je u četvrtak ugovor o subvencioniranju gradnje solarnih elektrana na kućama s 34 korisnika.

Sveukupno, Županija je osigurala 680.000 kuna u proračunu. Kako je kazao župan, ovo je tek prvi natječaj ove vrste te vjeruje da će narednih godina postati uobičajen i sve većeg obujma.

subvencije županija (3)

– Neću ništa novo i pametno reći kad ću ponoviti teze stručnjaka da je vrijeme jeftine energije prošlo. Ovakva intervencija s naše strane jest da se upravo to spriječi. Mislim da će ovakvih programa biti sve više i siguran sam da je to početak jednog trajnog procesa. Vi ste na neki način i pioniri – kazao je Koren.

Dodao je kako su za početak pokrenuli program za 34 korisnika s maksimalnim iznosom subvencije do 20.000 kuna, međutim uvjeren je da će u budućnosti isti biti primijenjen na puno više objekata.

subvencije županija (2)

– Čestitam vam na životnoj odluci da krenete tim putem. Iskreno, i ja sam razmišljao o tome, samo što ja ne mogu dobiti poticaj – poručio je.

subvencije županija (4)

Ispred svih korisnika okupljenima se obratila Ines Hemetek-Potroško, rekavši kako ovim ugovorima i projektima svi doprinose štednji energije i smanjenju štetnih utjecaja na okoliš.

subvencije županija (1)