Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i županijski pročelnici Ana Mušlek i Darko Masnec danas su boravili u posjetu Općini Gola, gdje su, u prisustvu načelnika Stjepana Milinkovića i ravnateljice Osnovne škole Gola Violete Pranjić, obišli radove na rekonstrukciji vanjskog sportskog igrališta škole.

Podsjetimo, nedavno je potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova čija je vrijednost preko milijun kuna, pri čemu će Općina Gola sufinancirati projekt sa 650 tisuća kuna, dok ostatak sredstava osigurava Koprivničko-križevačka županija. Cilj projekta je unapređenje sportske infrastrukture te popularizacija sporta i fizičke aktivnosti u lokalnoj zajednici, a što se tiče konkretnih radova, postojeće igralište je asfaltirano te će se na taj sloj staviti višeslojni sustav visoke elastičnosti izveden u kombinaciji s podlogom od granulirane gume, za vanjske multifunkcionalne sportske terene.

Obilazak_radova_4

Također će se postaviti dva koša za košarku te će se oko igrališta izvesti atletska staza, a kao produžetak jedne strane staze planira se izvedba terena prilagođenog skoku u dalj – bazen s pijeskom. Vježbalište će se izgraditi s istočne strane rukometnog igrališta i atletske staze te će se sastojati od nekoliko sprava, a ukupna površina igrališta je 2.153 metara kvadratnih. Spomenimo i kako u okviru Osnovne škole Gola djeluje Školski športski klub koji okuplja učenike u nekoliko sportova, kojima će također biti na raspolaganju novouređeno igralište, kao i sportašima iz ostalih klubova s područja općine.

Načelnik Milinković i ravnateljica Pranjić zahvalili su Županiji na kontinuiranoj podršci i sudjelovanju u ovom važnom projektu, koji će donijeti brojne koristi školarcima i mještanima Gole i okolice.

Župan je izrazio zadovoljstvo napretkom radova te naglasio važnost ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, spomenuvši kapitalne investicije izgradnje školskih sportskih dvorana u općinama i županijskog Centra kompetentnosti te ostale manje projekte. Također je istaknuo kako će Županijska uprava i nadalje biti predana ulaganju u sustav obrazovanja i unaprjeđenju njegove kvalitete. Zahvalio je ravnateljici Pranjić i načelniku Milinkoviću na dugogodišnjoj konstruktivnoj suradnji na mnogim poljima.

Nakon obilaska radova na igralištu, održan je sastanak u Općini gdje je načelnik Milinković, koji je nedavno dobio i priznanje začasnog člana Hrvatskog liječničkog zbora kao najviše priznanje za usavršavanje medicinske znanosti i struke, župana i suradnike upoznao s aktualnim projektima koje Općina planira realizirati kako bi još više podigla kvalitetu života mještana.

U nastavku posjeta Općini, župan i suradnici su, uz domaćine, obišli nekadašnji granični prijelaz s Republikom Mađarskom, povodom ulaska Hrvatske u schengenski prostor čime se između ostalog ukinula i provedba granične kontrole na granici naše županije s Mađarskom. Župan je tom prilikom izrazio zadovoljstvo mogućnostima koje se time otvaraju za naše građane, a posebno u pogledu gospodarstva, turizma i prekogranične suradnje.