Koprivničko-križevački župan, Darko Koren u srijedu je u prostorijama Županijske uprave ugostio medicinske sestre u povodu
Međunarodnog dana sestrinstva.

– Svake godine nastojimo obilježiti ovaj dan na koristan i dostojanstven način. Međutim, činjenica je da smo u posljednje dvije godine imali specifičnu situaciju, ali i to se uspjelo prebroditi. Ono što svakako treba naglasiti jest izuzetan značaj koji vi kao jedna grupacija unutar zdravstvenog sustava imate – kazao je.

sestrinstvo-zupanija-04

Dodao je kako je upravo to u proteklom razdoblju došlo do izražaja jer je dvogodišnja zdravstvena kriza ‘na svjetlo iznijela tko je tko i to u pravom smislu’.

wp-16522567540844366643382980238782

– Mislim da je upravo zdravstveni sektor to pokazao. Doista smo prepuni pozitivnih iskustva u tom smislu i ono čime to možemo platit, najviše i najmanje istovremeno, jest ‘hvala’ – poručio je.

Nakon njega, prisutnima se obratio dr. Mato Devčić, ravnatelj OB ‘dr. Tomislav Bardek’ kazavši kako bi htio u fokus staviti ljude koji su u svom odnosu i radu najbitniji.

sestrinstvo-zupanija-10

– Puno je okolnosti i puno se lijepih momenata dogodilo u ovoj bolnici u posljednjih šest godina, međutim ovakvim zajedništvom svih prisutnih su te situacije bile lakše i pokazale su u konačnici i bolji rezultat nego od onoga kojem smo se nadali. Imamo 352 medicinske sestre i to je zaista ogroman kapital koji je ključan u budućnosti opće bolnice u Koprivnici – rekao je.

wp-16522567539738038060103022824185

Za kraj se svima obratila Ruža Evačić, glavna sestra koprivničke bolnice rekavši kako je u županiji 983 registriranih sestara.

– To bi značilo da nas je najviše raspoređeno u bolnici pa smo upravo stoga i pokretači kongresa sestrinstva i ponosni smo što imamo sve više zainteresirani te je važno istaknuti da smo jedina županija koja ima takav kongres. Bilo nam je važno da mogu sve sestre sudjelovati na njemu – objasnila je.

sestrinstvo-zupanija-16

Napomenula je kako je tijekom pandemije bilo i do 30 medicinskih sestara van posla što zbog svoje bolesti, dan bolesti djece, izolacije i sl. no unatoč tome se sustavu uspio nositi sa situacijom.

sestrinstvo-zupanija-21 sestrinstvo-zupanija-19 sestrinstvo-zupanija-11 sestrinstvo-zupanija-09 sestrinstvo-zupanija-08 sestrinstvo-zupanija-07 sestrinstvo-zupanija-06 sestrinstvo-zupanija-05 sestrinstvo-zupanija-03 sestrinstvo-zupanija-01

Ovaj članak napravljen u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom.