Koprivničko-križevački župan Darko Koren osvrnuo se u srijedu na projekte koji su se u toj županiji provodili u prošloj godini, a između ostalog dotaknuo se i gradnje brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog rekavši da je razočaran načinom na koji se taj projekt provodi.

“Moram reći da sam razočaran time kako se taj projekt provodi. Muka mi je od brze ceste. Prije ove konferencije za novinare zvao sam direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića i direktora tvrtke Kamgrad da vidim što je s gradnjom brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog”,  kazao je Koren izrazivši nadu da će se na gradilištu kod Križevaca uskoro pojaviti radnici.

KAVA S NOVINARIMA Župan Koren: ‘Iza nas je godina velikih ulaganja i namjeravamo nastaviti tim tempom’ – Prigorski.hr

Godinu 2022. nazvao je godinom velikih ulaganja, naglasivši da se o sektoru obrazovanja “vodila poprilična briga”. Spomenuo je gradnju pet velikih sportskih dvorana ukupne vrijednosti 80-ak milijuna kuna, ulaganje u centre kompetentnosti te izdvajanja za 100 studenata koji sada primaju 135 eura stipendije.

Najavio je gradnju učeničkog doma u Koprivnici, a u planu je postavljanje fotonaponskih elektrana na školskim objektima za što je još prošle godine zaključen ugovor za škole u Kalniku, Kalinovcu i Skokolovcu.

Ove godine obnovit će se, kazao je, igralište Srednje škole Koprivnica, a planira se i obnova igrališta u Križevcima i Đelekovcu.

Novinare je zanimalo i što je s projektom gradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica i saniranjem bivše praonice vagona u Botovu koja se smatra jednom od najvećih crnih točaka u Hrvatskoj.

“Projekt Piškornica ide svojim tijekom. Natječaj za izvođača radova na koji su pristigle dvije ponude je gotov te čekamo konačnu odluku države o sufinanciranju domaće komponente. Problem je vremenski rok u kojem se moraju iskoristiti europska sredstva. No ako se odmah krene s realizacijom iskoristit ćemo više novca, nego ako projekt započne za godinu dana” kazao je Koren.