Župan Koren: ‘Izbor mene kao župana definitivno će mi biti motivacija da budem još bolji župan i opravdam povjerenje svojih birača’

8. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Župan Koren: ‘Izbor mene kao župana definitivno će mi biti motivacija da budem još bolji župan i opravdam povjerenje svojih birača’


Danas u jutarnjim satima predsjednik izbornog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije Veljko Kučeković uručio je službene rezultate izbora županu Darku Korenu i zamjeniku župana Ratimiru Ljubiću, s čime je završena i službena primopredaja vlasti.

Župan Darko Koren na početku svog izlaganja zahvalio se svim svojim suradnicima kao i političkim partnerima.

– Ovim putem zahvaljujem se saborskom zastupniku Darku Soboti kao i svom zamjeniku Ratimiru Ljubiću koji su zasigurno svojim djelovanjem doprinijeli da budem četvrti put na čelu ove županije. Zahvaljujem se i predstavnicima županijskih institucija i obrazovnih ustanova koji danas zbog epidemioloških razloga danas nisu s nama te posebna zahvala ide i mojim biračima koji su me podržali – kazao je Koren i istaknuo.

koren8

– Ovaj mandat je doista drugačiji od svih prethodnih. Kompletna politička scena se je transformirala koji bi iziskivao dublju analizu, no ova svečanost ipak nije za to. Ovi izborni procesi bili su u potpunosti drugačiji pa su na mene ostavili jedan neizbrisiv trag i dali mi na razmišljanje. U tim okolnostima u kojima se odvijala kampanja tvrdim da je rezultat izuzetan s obzirom da je bilo puno prepreka. Uslijedit će i analiza svega onoga što je odrađeno i što će tek uslijediti u predstojećem mandatu – rekao je župan.
Dodao je i kako je u ovoj kampanji, koja je bila drugačija od ostalih, bilo puno ružnih trenutaka, ali i onih lijepih koje će se na kraju jedino pamtiti.

– Trudit ćemo se opravdati povjerenje građana koje su nam dali i nastavit ćemo sa svim programima, projektima i aktivnostima koji su do sada bili odlučujući faktor u odabiru naših birača. U sljedećem mandatu planiramo ostvariti sve planove koje su u programu. Izbor mene kao župana definitivno će mi biti motivacija da budem još bolji župan, a vjerujem i mojem zamjeniku te suradnicima – zaključio je Koren te za kraj kazao kako pregovori za Županijsku skupštinu još nisu gotovi, ali kako se početkom sljedećeg tjedna očekuje konstituirajuća sjednica.

koren3

Županu se s par riječi pridružio i predsjednik koprivničko-križevačkog HDZ-a i saborski zastupnik Darko Sobota.

– Čestitam županu Darku Korenu i njegovu zamjeniku Ratimiru Ljubiću na još jednoj pobjedi i dobivenom povjerenju birača. Kad četvrti put zaredom neko direktno dobije povjerenje građana na lokalnim izborima na nivou Koprivničko-križevačke županije onda je on zasigurno opravdao povjerenje i svoj rad u proteklom periodu, ali dobio i zadatak da uspješno nastavi voditi ovu županiju kao i proteklih 12 godina – istaknuo je Sobota te dodao.

sobota2

– Velike su prilike pred nama i Županijskom skupštinom da opravdamo povjerenje građana Podravine i Prigorja. Upravo zahvaljujući našoj Vladi, predsjedniku Andreju Plenkoviću spominjali smo i u kampanji sve te investicije koje su se događale u našoj županiji, koje se nikad do sada nisu dešavale u takvom obimu. Sve ćemo to iskoristiti u narednom razdoblju, a sve članice Županijske skupštine pozivam na zajedništvo – za kraj rekao je Sobota.

koren sobota koren sobota1 koren sobota2 koren7 sobota

 

Facebook Comments