Župan Darko Koren danas je sa suradnicima posjetio Udrugu Matice umirovljenika Koprivnica te se susreo s predsjednikom Slavkom Dedijem i članovima Udruge. Prigodnim riječima uvodno se obratio predsjednik Udruge koji je zahvalio županu na pomoći kojom je omogućeno funkcioniranje Udruge istaknuvši kako su članovi sretni što u posljednjih godinu dana imaju novi dom i adekvatan prostor za različite oblike druženja.

Bez vaše pomoći uistinu ne bi mogli djelovati i skrbiti o preko 300 naših članova koji ovdje pronalaze svoje mjesto i osjećaju se kao kod kuće. Sve je više novih članova, nastojimo biti aktivni na svim poljima, organizirali smo i tribine, putovanja i sportske susrete kako bi i u ovoj trećoj dobi dali svoj doprinos zajednici koju smo stvarali, kazao je predsjednik Dedi.

Župan Koren je čestitao vodstvu Udruge na uspješnom radu u protekloj godini te zahvalio na konstruktivnoj suradnji koja je prožeta međusobnim uvažavanjem dodavši kako je napredak u radu Udruge evidentan.

Županija kroz brojne programe i subvencije provodi kvalitetnu socijalnu politiku te kontinuirano brine o umirovljenicima na našem području,  a i naš je Županijski Savjet za umirovljenike izuzetno aktivan čime se doprinosi u stvaranju još boljih uvjeta za osobe u trećoj životnoj dobi. I dalje ćemo vam pomagati kako bi ovaj prostor bio mjesto pozitivnih misli i sadržaja te drugi dom. Želim vam svako dobro, puno zdravlja i sretnih trenutaka u godini koja je pred nama, poručio je župan.

Nakon sastanka župan je uručio i prigodne poklone te obišao prostorije Udruge i susreo se s članovima. Današnjem sastanku su uz župana, prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te županijski pročelnici Darko Masnec i Maja Blažek.