Župan koprivničko-križevački, Darko Koren (Mreža) obratio je javnosti u srijedu tijekom izvanredne konferencije za medije županijskog Stožera civilne zaštite.

– Smatram da stožer civilne zaštite naše županije obavlja iznimno kvalitetno i odgovorno svoje zadaće kao i cjelokupni zdravstveni sustav županije. Smatrao sam da je danas jedan bitan momenat da možda raspravimo o nekim stvarima koje će biti važne u vremenu ispred nas – poručio je.

Sintagmu o ključnih sljedećih dva tjedan modificirao je  na način da je sljedećih šest mjeseci ključni.

– To je otprilike neko razdoblje kada bismo trebali okončati ovu borbu protiv pandemije. Trebamo to razdoblje iskoristiti na najbolji mogući način da imamo što manje zaraženih, oboljelih u bolnicama te preminulih. Trenutno spadamo u red nekoliko županija po broju najmanjeg broja evidentiranih zaraženih i onih koji su na skrbi u naših zdravstvenim ustanovama. Želimo to održati i zato su sljedeća šest mjeseca ključna – kazao je.

Dodao je kako su PRC testiranje koje je od danas dostupno u Koprivnici pokušavali osigurati od prvog vala.

– Uspjeli smo sada osigurati sve uvjete za to što će sigurno doprinijeti svim našim aktivnostima vezanim za borbu protiv pandemije. Po meni, to je jedan izuzetno bitan momenat – zaključio je.