Župan Darko Koren sa suradnicima prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana Općine Rasinja

3. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Župan Darko Koren sa suradnicima prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana Općine Rasinja


U mnogo projekata koji su realizirani na ovom području Županija ima svoju ulogu i udio, a veseli nas što ćemo zajednički realizirati i projekt školske sportske dvorane vrijedne oko 15 milijuna kuna koja će podići kvalitetu školovanja, ali i životni standard svih stanovnika općine – istaknuo je župan Koren


Župan Darko Koren danas je sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i predsjednikom Županijske skupštine Željkom Pintarom prisustvovao svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Rasinja. Svečanost je održana u skladu s epidemiološkim mjerama u prostorijama Društvenog doma Rasinja, a sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić koji je u govoru zahvalio vijećnicima na konstruktivnom radu i 150 prijedloga i odluka koje su tijekom mandata jednoglasno donijeli.

Dan Općine Rasinja (1)

Načelnik Općine Danimir Kolman osvrnuo se na najvažnije aktivnosti u proteklih godinu dana  kazavši kako iako Općina raspolaže malim proračun uspijeva uz suradnju sa Županijom i ministarstva kroz fondove ostvariti značajne investicije koje se penju do 40 milijuna kuna. „Mnogo toga smo ostvarili i mnogo toga je još pred nama, posebice u segmentu prometne infrastrukture, plinofikacije, vodovodne mreže i kanalizacije u svim našim područjima. Hvala Županiji na inicijativi koju smo partnerski prihvatili u izgradnji školske sportske dvorane kao kapitalnog projekta, a raduje nas i revitalizacija dvorca Inkey kojeg je Županija kupila i planira napraviti turistički biser sjeverozapadne Hrvatske. Kroz ovakvo zajedništvo i konglomeraciju ideja kojima raspolažemo, možemo učiniti vrlo mnogo“, kazao je načelnik Kolman.

Dan Općine Rasinja (2)

Koren je uz čestitku svim stanovnicima i članovima Općinskog vijeća Rasinja izrazio zadovoljstvo brojnim investicijama i infrastrukturnim projektima te dodao kako Županijska uprava s Općinom ima odličnu suradnju dugi niz godina. „U mnogo projekata koji su realizirani na ovom području Županija ima svoju ulogu i udio, a veseli nas što ćemo zajednički realizirati i projekt školske sportske dvorane vrijedne oko 15 milijuna kuna kao dio velikog investicijskog ciklusa od 70 milijuna kuna koliko će biti ukupno uloženo u pet općina koje će dobiti nove dvorane. Dvorana će uvelike poboljšati uvjete školovanja, ali i podići standard života svih stanovnika na ovom prostoru“ istaknuo je župan te dodao kako će se  turistički revitalizirati prostor općine i županije preko projekta dvorca Inkey koji je u fazi projektiranja.

Dan Općine Rasinja (12)

„Idućeg tjedna u posjet dolazi i ministrica kulture koja je podržala projekt te odobrila pola milijuna kuna sredstva za projektnu dokumentaciju na što smo mi još dodali 400 tisuća kuna jer riječ je o pripremi vrlo zahtjevnog projekta za koji treba osigurati kvalitetnu pripremu koja će omogućiti aplikaciju na europska  sredstva. Ne smijemo zaboraviti ni na druge projekte u kojima smo do sad sudjelovali i sudjelovat ćemo i dalje, posebice na one iz sektora vodoopskrbe te modernizacije cesta za koje naš ŽUC već ima planove. Svima Vam čestitam Dan Općine i drago mi je da ste pokazali da zajednički i složno možete odlično funkcionirati na dobrobit stanovnika“, zaključio je župan.

Dan Općine Rasinja (11)

Čestitke je uputio i državni tajnik u Ministarstvu financija Stjepan Čuraj koji je istaknuo kako je Općina Rasinja mala Općina za velike projekte te pohvalio suradnju sa Županijom i ministarstvima na projektima koji građanima garantiraju bolji i kvalitetniji život na prostoru Rasinje.

Dan Općine Rasinja (13)

Svečanosti su uz članove Općinskog vijeća prisustvovali i zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan,  predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, ravnatelj škole Andrije Palmovića Rasinja  Krunoslav Belaj te drugi uzvanici.

Dan Općine Rasinja (3) Dan Općine Rasinja (10) Dan Općine Rasinja (9) Dan Općine Rasinja (8) Dan Općine Rasinja (7) Dan Općine Rasinja (6) Dan Općine Rasinja (5) Dan Općine Rasinja (4)

Facebook Comments