Župan Darko Koren potpisao Ugovor za izradu projektne dokumentacije za Centar kompetentnosti vrijedan 600.000 kuna

28. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Župan Darko Koren potpisao Ugovor za izradu projektne dokumentacije za Centar kompetentnosti vrijedan 600.000 kuna


Župan koprivničko-križevački, Darko Koren potpisao je u ponedjeljak prijepodne ugovore o uslugama izrade projektne dokumentacije za Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji vrijedan 600.000 kuna.

Pritom je istaknuo značaj ovog projekta i kazao kako se dugo čekao današnji događaj.

– Puno truda, vremena i riječi potrošili smo u pripremi projekta kojem danas svjedočimo, a počinje potpisivanjem ugovora vezano za pripremu projektno-tehničke dokumentacije za centar kompetencija. To je jedan projekat koji će na kvalitetan način odgovoriti na sve one potrebe koje strukovna zanimanja u našoj županiji imaju. Prije svega tim će se projektom rekonstruirati, dograditi i opremiti Obrtnička škola Koprivnica, isto tako dio tog projekt bit će usmjeren i u partnersku školu – Strukovnu školu Đurđevac – naglasio je.

Dodao je kako bi ukupna vrijednost projekta trebala biti 30-ak milijuna kuna.

– Prijavitelj je Obrtnička škola Koprivnica, a projektni partner je Županija i Strukovna škola Đurđevac. Konačni cilj je stvaranje stručnog kadra za tržište rada. Proveden je postupak javne nabave za izvedbu projektno-tehničke dokumentacije. Potpisuju se ugovori sa zajednicom ponuditelja za dvije grupe usluga ukupne vrijednosti 600 tisuća kuna – rekao je koprivničko-križevački župan te otkrio kako će se krajem travnja iduće godine svjedočiti provedbi postupka javne nabave za same radove, a u lipnju će početi konkretni radovi.

Rajko Kolarić ispred Zajednice ponuditelja kazao je kako će se danas potpisati ugovor za izradu projektne dokumentacija za dva centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

– Jedan se nalazi uz Obrtničku školu u Koprivnici, a drugi uz Strukovnu školu u Đurđevcu. Nama je cilj da to napravimo u zadanim rokovima i nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja naručitelja i budućih korisnika – zaključio je.

Pročelnik i voditelj projekta Darko Masnec rekao je kako se ovim projektom stvaraju tehnički uvjeti s novom opremom da bi se škola opremila i prilagodila u tehničkom dijelu.

– Drugi dio projekta je priprema i izrada programa, izrada kurikuluma i stvaranje softwera koji će se u toj školi odvijati, pa tako po završetku nastave i školovanja, djeca koja izađu iz škole se mogu odmah zaposliti. Ovaj centar i ovaj projekt je zapravo priprema za srednje strukovno školstvo 21. stoljeća, jer pored kompetencije i stručnog kadra, osim učenika u tom centru, svoja znanja i vještine stjecat će i odrasli ljudi uz dodatne procese – za kraj rekao je Masnec.

Potpisivanju su još nazočili ravnatelj Strukovne škole Đurđevac, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica, članovi projektnog tima, pročelnici, predstavnici PORE te ostali suradnici.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments