Župan Darko Koren potpisao još jedan ugovor o subvencioniranju stambenih kredita liječnicima zaposlenima u županijskim zdravstvenim ustanovama

31. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Župan Darko Koren potpisao još jedan ugovor o subvencioniranju stambenih kredita liječnicima zaposlenima u županijskim zdravstvenim ustanovama


U prostorijama Županijske uprave Koprivničko-križevačke u četvrtak je potpisan još jedan Ugovor o poslovnoj suradnji za odobravanje stambenih kredita liječnicima zaposlenima u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Koprivničko- križevačka županija.

Ugovor su potpisali Darko Koren, župan koprivničko-križevački i Dražen Štrok, direktor Poslovnog centra OTP banke Hrvatska. Ovo je drugi takav ugovor, prvi je potpisan s Privrednom bankom Zagreb početkom listopada, kojim će Županija surađivati s poslovnim bankama u sklopu provedbe mjere subvencioniranja dijela redovnih kamata na stambene potrošačke kredite u visini od 1,50 postotnih poena od ukupne kamatne stope.

Župan je kazao kako je sretan što se krug poslovnih banaka koji žele ponuditi povoljne kreditne uvjete liječnicima širi te kako je mjera pokazatelj aktivnog uključivanja Županije u rješavanju problema zdravstvenog sustava te stvaranja još boljih uvjeta za liječnike uz povećanje zdravstvenog standarda na području Koprivničko-križevačke županije.

-Ova mjera prati potrebe zdravstvenog sustava koji zbog odljeva radne snage prolazi kroz izazovno razdoblje te vjerujem kako će uvjeti koje će stvoriti Županija i poslovne banke uvelike pomoći da se negativni trend odlazaka liječnika  prekine. Želimo motivirati liječnike da ovdje žive i rade te se nadam da će se velik broj njih javiti i iskoristiti pogodnosti. Nedavno smo imali i prvo potpisivanje zahtjeva što je pokazatelj da smo na pravom putu – kazao je župan.

U ime OTP banke s nekoliko prigodnih riječi obratio se Dražen Štrok koji je rekao da sa zadovoljstvom ulaze u suradnju sa Županijom.

-Drago nam je da ste osmislili ovakvu vrstu pomoći i rado smo se uključili, posebice ako znamo kroz što naše zdravstvo trenutno prolazi. Nastojat ćemo biti podrška i ponuditi dobre uvjete za liječnike- naglasio je Štrok.

Kredit je namijenjen za rješavanje stambenih potreba liječnika zaposlenih u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Županija, bilo da se radi o kupnji kuće ili stana,  izgradnji, adaptaciji ili proširenju stambenog objekata ili refinanciranju postojećeg stambenog kredita, a iznos subvencioniranog dijela kredita će se kretati od 100.000 do maksimalno 500.000 kuna.

 

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su i Ratimir Ljubić, zamjenik župana, Darko Masnec, pročelnici resornih županijskih upravnih odjela i Željka Koluder Vlahinja te Monika Žaja, voditeljica koprivničke poslovnice OTP banke.

prigorski.hr

 

 

Facebook Comments