Župan Darko Koren: Cilj nam je što prije dobiti dvotračnu brzu cestu do Koprivnice, a premijeru Plenkoviću poručio sam da nisam za prodaju državnog udjela u Podravki

27. kolovoza 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Župan Darko Koren: Cilj nam je što prije dobiti dvotračnu brzu cestu do Koprivnice, a premijeru Plenkoviću poručio sam da nisam za prodaju državnog udjela u Podravki


Danas u prijepodnevnim satima održala se tradicionalna kava s novinarima župana na kojoj je svoje zaključke sa sastanka s premijerom Plenkovićem iznio župan Darko Koren sa svojim suradnicima. Kao najbitniju stvar istaknuo je podršku premijera projektu brze ceste do Koprivnice, koja se prema riječima župana sigurno kreće graditi do sredine iduće godine.

– Cesta će se raditi u dvije faze, prvo kao dvotračna dionica do Koprivnice, a onda će se raditi puni profil, odnosno četiri trake. Mislim da je u ovom trenutku ključno povezivanje Koprivnice i Zagreba, jer je to nužno za gospodarstvo. Ideja je da se s dvotračnom dionicom poveća sigurnost vozača i zaobiđe Majurec, Carevdar, Lepavina i Sokolovac – rekao je Koren.

Uz projekt brze ceste župan je i najavio kako projekt Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica napokon ide dalje.

– Kao što znate Koprivničko-križevačka županija je suvlasnik Piškornice 22,5 posto, ali u ovom trenutku možemo reći da projekt sigurno ide dalje. Dobili smo pozitivnu ocjenu JASPERS-a te očekujemo objavu natječaja do kraja godine. Sada sve ovisi o ministru Čoriću i Ministarstvu zaštite okoliša, što smo i objasnili premijeru – istaknuo je župan.

Kao jednu od bitnih zadataka Županije Koren je naglasio skorašnje spajanje Državnog ureda sa županijskim uredima.

– To je vrlo zahtjevan proces, zakonodavno i financijski, ali naš je zadatak do kraja ove godine provesti spajanje, kako bismo postigli što veću učinkovitost – kazao je Koren te najavio za sutra posjetu ministra Ivana Malenice iz Ministarstva uprave.

Što se tiče Podravke i potencijalne prodaje državnog udjela župan Koren rekao je kako se i tom pitanju razgovaralo s premijerom Plenkovićem.

– S premijerom smo razgovarali o Podravki i iznio sam mu svoj stav kako je sadašnja vlasnička struktura optimalna i kako smatramo da zadovoljava sve dionike te garantira stabilnost kompanije – istaknuo je.

Od izgradnje Obrtničke škole nismo odustali, već u ovom trenutku ne postoji model za financiranje

Za kraj župan je pojasnio kako se od izgradnje Obrtničke škole u Koprivnice nije odustalo, već kako u ovom trenutku ne postoji model za financiranje projekta koji vrijedi oko 80 milijuna kuna.

– Nikad nismo rekli da se škola neće graditi, već kako sada nemamo financijske mogućnosti. Do sada smo u obrazovni sektor uložili 55 milijuna kuna, a od države nismo dobili ništa. Kada se steknu financijski uvjeti, onda možemo krenuti u taj projekt – zaključio je Koren te za kraj dodao kako se u suradnji s Gradom Koprivnicom planira izgraditi učenički dom, gdje je jedna od predviđenih lokacija zgrada željezničkog konačišta u Koprivnici.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments