Župan Damir Bajs na online radnom sastanaku s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom o početku nove školske godine

3. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Župan Damir Bajs na online radnom sastanaku s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom o početku nove školske godine


Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sudjelovao je danas na online radnom sastanku koji je organiziran u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i Ministarstvom znanosti i obrazovanja zajedno sa županima i predstavnicima drugih Županija te predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja na čelu s ministrom Radovanom Fuchsom. Tema radnog sastanka bila je početak nove školske godine uvjetovane brojnim mjerama i preporukama vezanim uz suzbijanje pandemije koronavirusa.

Ono što je, između ostalog, posebno zanimalo župana Bajsa bilo je pitanje dodatnih troškova koji će se pojaviti, a vezano uz prijevoz učenika. Naime, zbog poštivanja epidemioloških mjera i promjene načina rada u nekima od škola što zahtjeva i dodatan broj autobusnih linija za očekivati je i dodatne troškove vezane uz prijevoz učenika.

DSC_3870

Kako je na radnom sastanku izjavio ministar Fuchs ukoliko dođe do povećanja potrebnih financijskih sredstava uslijed većeg broja linija Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom financija iznaći će načina da se za to osiguraju sredstva. Takvim načinom razmišljanja i najavom ministra Fuchsa zadovoljan je i župan Bajs.

Podsjetimo, u ponedjeljak u škole kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija kreće 10 320 osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je gotovo 50 tisuća maski, po četiri za svakog učenika, ali i za sve zaposlenike škola te potrebna dezinfekcijska sredstva.

Facebook Comments