🎦 Župan Bajs za RTL: ‘Pred nama je duga zima. Širenje virusa u zadnje vrijeme je više nego smo očekivali’

14. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno 🎦 Župan Bajs za RTL: ‘Pred nama je duga zima. Širenje virusa u zadnje vrijeme je više nego smo očekivali’


Bjelovarsko-bilogorska županija donijela je mjere za iduća dva tjedna, a one se odnose na rad kafića i ugostitelja, nošenje maski, okupljanja. Zasad se te mjere odnose samo na Bjelovar, no mogu se proširiti i na cijelu županiju. Zašto su se za to odlučili odgovara župan Damir Bajs, koji je gost RTL-a Danas.

Strože i opširnije mjere određene su za sam grad Bjelovar u kojemu su, između ostalog, zabranjena sva javna okupljanja u zatvorenim prostorima, kafići mogu raditi isključivo do 22 sata, a obiteljska gospodarstva koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost mogu primiti maksimalno do 15 osoba, bez obzira na veličinu prostora kojim raspolažu.

Sve odluke stupaju na snagu od 14. studenog i morat će se poštivati najmanje do 27. studenog.

– Naredna dva tjedna imat ćemo sveobuhvatni set mjera, a fokusirane su konkretno na grad Bjelovar. One se tiču odgode javnih i društvenih okupljanja u zatvorenom prostoru. Društveni domovi se ne izdaju za privatne namjene. Rad kafića je ograničen do 22 sata. Osim mjera imamo i preporuke koje su usmjerene prema obiteljima, a to je da se ne druže više od dvije obitelji – kazao je Bajs i dodao kako u zadnje vrijeme imaju širenje virusa više nego što smo očekivali.

– Pred nama je duga zima – poručio je.

Facebook Comments