Župan Bajs sastao se s ravnateljima osnovnih i srednjih škola: ‘Virtualne učionice bit će spremne’

13. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Župan Bajs sastao se s ravnateljima osnovnih i srednjih škola: ‘Virtualne učionice bit će spremne’


Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima održao je u petak radni sastanak s ravnateljima svih osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač te informatičarima u tim školama na temu uvođenja nastavne na daljinu te higijenskih potrepština u županijskim školama.

Župan Bajs je naglasio kako je županijski Stožer civilne zaštite dao naputke sukladno preporukama struke da se do daljnjega odgode sva javna okupljanja neovisno o broju ljudi. Slijedeći naputke Ministarstva obrazovanja dana je preporuka da se škole za slučaj potrebe pripreme za nastavu na daljinu po principu virtualnih učionica, a danas je i predsjednik Vlade Andrej Plenković potvrdio kako se od ponedjeljka obustavlja nastava na dva tjedna u svim osnovnim i srednjim školama te fakultetima.

– S obzirom na naputke Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije vezano uz prevenciju pandemijekoronavirusa danas sam održao sastanak s ravnateljstvima naših osnovnih i srednjih škola nad kojima imamo osnivačka prava, njih 36, zajedno s informatičarima. Ključan element je onaj daljnji postupak koji je pred nama, a to je omogućavanje da naši učenici mogu održavati nastavu na način da ne idu u školu nego da se nastava održava na daljinu – naglasio je.

Dodao je kako će virtualne učionice biti spremne, sve ono što je vezano uz ravnateljstva škola, nastavnika i profesora se provodi i što se toga tiče županijskih škola, prema izvješću ravnatelja u ponedjeljak će biti spremne za takav oblik nastave.

– Pripremili smo se na taj način da smo formirali virtualnu zbornicu, uputila sam učitelje da oforme virtualne razrede tako da smo u tim pripremama odradili sve što se od nas zahtijevalo – rekla je ravnateljica Osnovne škole Ivanska Sunčica Đuričić Kocijan.

Nataša Vibiral ravnateljica Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar istaknula je kako je njihova škola postupila prema naputcima Ministarstva znanosti i obrazovanja i osnivača. Otvorili su e-zbornicu, e-razrede, djeca su ponovno dobila sve korisničke podatke da se mogu prijaviti tako da što se toga tiče spremni su.

 

Župan Bajs nakon ranijeg naputka svim školama još jednom je ponovio da očekuje da ravnateljstva vode posebnu brigu vezanu uz higijenske potrepštine u školama.

– Škole su spremno reagirale na situaciju. Pravodobno dobivamo sve obavijesti od Županije i od Ministarstva tako da bez problema se možemo prilagoditi. Što se tiče higijenskih mjera u školi, nastojali smo to ispuniti s dodatnim narudžbama wc papira, maramica, tekućim sapunom. Bez problema smo to odradili kako je bio i naputak iz Županije. Označili smo i plakatima na vidnim mjestima kako se trebamo ponašati – naglasio je JaromirVrabec ravnatelj Češke osnovne škole Josipa Ružičke Končanica.

Ako je potrebno rekao je župan Bajs Bjelovarsko-bilogorska županija osigurat će dodatna sredstva za isto. Posebno je važno naglasio je župan Bajs da ne treba stvarati paniku i  da se slušaju upute struke, zdravstvenih djelatnika i epidemiologa.

Facebook Comments