Dolaskom proljeća započinju mnogobrojni radovi na uređenju komunalne i prometne infrastrukture, a jedno od gradilišta u Općini Beretinec obišao je  župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji načelnika Općine Beretinec Nikole Žganeca, općinske vijećnice Općine Beretinec Silvije Mekota, ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, njegovog pomoćnika Krunoslava Lukačića te Darka Majhena, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije.

Načelnik Općine Beretinec zahvalio se Županijskoj upravi za ceste i Varaždinskoj županiji na ulaganju u prometnice na području općine.

-Asfaltira se jedna od prometnijih prometnica u našoj općini, radi se o spoju naselja Beretinec i Črešnjevo. Koristim priliku da se zahvalim Varaždinskoj županiji što kontinuirano  ulaže u sanaciju i modernizaciju županijskih prometnica. Isto tako Općina Beretinec ulaže određena sredstva u  sanaciju nerazvrstanih cesta, a samim time podiže se i sigurnost svih sudionika u prometu- rekao je načelnik Žganec.

Župan Stričak zadovoljan je realizacijom radova.

– ŽUC  Varaždinske županije ima trenutno otvoreno desetak gradilišta čija vrijednost iznosi više od milijun i 200 tisuća  eura. Tako  se na području Županije izvode radovi u Ivanečkoj željeznici, zatim su izvršeni radovi na uređenju nogostupa u Višnjici, a radovi se izvode i u Sutinskoj te Žarovnici. U planu su radovi u naseljima Margečan, Seljanec i Bedenec. Na području Novog Marofa uskoro kreću radovi u Završju. Planira se rekonstruirati rotor u Ludbregu, a u planu je sanacija kolnika  u Cestici, kao i sanacija klizišta u Čanjevu  u Općini Visoko, Ščepanju u Brezničkom Humu i Draškoviću u Breznici. Zatim izvode se radovi na sanaciji klizišta Jamno pavlineki u Bednji i Miklinova kapela u Cestici te Jelovec Voćanski u Voći kao i na klizištu u Varaždinskim Toplicama. Izvodi  se radovi na nogostupu u Svetom Đurđu prema  Obrankovcu, u Ludbregu Slokovec-  Apatija. Moram naglasiti kako su izvršeni radovi na uređenju staza u Sračincu , Svibovcu i Druškovcu uz Županijsku i lokalnu cestu, u Bednji je uređena staza u Cvetlinu, a  u Općini Kneginec kreće izgradnja zida u Lužanu. Sukladno dodatnim  potrebama na zahvatima na ŽC i LC nastojati ćemo tokom godine osigurati sredstva Ministarstva  mora, prometa i infrastrukture – rekao je župan.

Ravnatelj ŽUC-a Varaždinske županije Tomislav Osonjački je naglasio kako su započeli ljetni radovi na održavanju županijskih i lokalnih cesta.

– Ovdje u Beretincu asfaltiramo jednu od najprometnijih dionica, naime  radi se o pripajanju Zapadnoivanečkog dijela  županije prema Varaždinu i tim potezom završavamo ovu dionicu u smislu završetka Aglomeracije od prošle godine- rekao je Osonjački.

220324_Beretinec_2 220324_Beretinec_3 220324_Beretinec_4 220324_Beretinec_5