Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u subotu da “HDZ-ovi lopovi u panici izmišljaju i lažu”, kao u proteklih osam godina, te naglasio da su u HDZ-u ukrali i falsificirali njegovu jučerašnju izjavu i plaše ljude svojim prljavim uratkom.

“Najprije je HDZ-ova kriminalna banda ukrala i falsificirala moju jučerašnju izjavu i krenula plašiti ljude svojim prljavim uratkom koji kao da je potpisao sam Goebbels. Ja sam upozorio kako je gangsterski Ustavni sud spreman učiniti sve da zaštiti HDZ-ove lopove od gubitka izbora”, objavio je Milanović na facebooku.

Na pitanje novinara može li Ustavni sud poništiti SDP-ovu izbornu listu nakon izbora, odgovorio sam da takav gangsterski Ustavni sud „nakon izbora može i pohapsiti ih sve i uzeti im djecu za taoce“, misleći na SDP-ove ljude s izborne liste, pojasnio je Milanović.

“Jasno da ne može jasnije biti, ali HDZ-ovi lopovi su u panici pa izmišljaju i lažu cijeloj Hrvatskoj u oči, kao što su navikli svih ovih osam godina”, ustvrdio je.

“I ne lažu samo oni najprljaviji među njima, stranački štakori koji čuče u tmini HDZ-ovih podruma i grizu po narudžbi Andreja Plenkovića, već lažu i ovi bezlični politički nametnici, poput Božinovića i Katičića, koje u HDZ-u drži isključivo glad za vlašću i novcem jer bez toga su nitko i ništa”, dodao je.

Naravno, kaže, moraju se dodvoriti vođi bande u nadi da će opet za njih biti mjesta.” I dok ja izlazim iz kruga vojarne kako bih razgovarao s novinarima o izborima – jer u vojarni nema mjesta politici i strančarenju – Božinović čak vodi HDZ-ovu kampanju okružen hrvatskim policijskim specijalcima”, rekao je.

“A kad su vidjeli da se njihove laži ne primaju, danas se oglasila i desna ruka HDZ-ove kriminalne bande, Lažljivi list Hanžar medija. Iako je njihov novinar bio u Vinkovcima i slušao moju izjavu, Hanžar glodavci danas otkrivaju kako se ‘društvenim mrežama širi snimka’, a zapravo HDZ-ova pokvarena obmana. Ne pišu o sadržaju cijele snimke kako bi razotkrili HDZ-ovu laž, već istu laž sluganski šire u nadi da će novac i dalje pristizati na račun. Znaju u Hanžar mediji da će za njih novca i posla biti samo dok je Plenkovićeva banda na vlasti”, napisao je Milanović na facebooku.

Ranije je HDZ na facebook stranici napisao: “‘Pohapsiti ih sve i uzeti im djecu za taoce’. To je Hrvatska kakvu bi Milanović htio. Znali smo da kršitelj Ustava želi i hapsiti i tužiti i presuđivati, ali nismo znali da želi Hrvatima čak i otimati djecu. A boji se dati ostavku i sučeliti se s Andrejem Plenkovićem”.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da izjave predsjednika Milanovića prelaze granicu svega što se do sada moglo čuti, te da to nije dobro.