Danas je u Sesvetama održan popratni šahovski turnir Grand Chess Toura u kategorijama U10, U13 i U16.

U konkurenciji do 13 godina izvrsna Helena Domislović osvojila je zlatnu medalju, dok je članica kadetske ekipe, Laura Lukinović, osvojila brončanu medalju.

U konkurenciji do 10 godina još jedna članica kadetske ekipe je iznenadila sjajnim rezultatom, Leona Lukinović je bila srebrna. Na turnirima je sudjelovalo 68 mladih iz cijele Hrvatske, a nagrade pobjednicima uručio je velemajstor Marin Bosiočić.

sahistice

Ženska ekipa ŠK „Tomislav-Goran“ ostvaruje izvrsne rezultate, a u klubu očekuju odlične rezultate i u nadolazećoj ligi kadetkinja gdje će se Heleni Domislović, Lauri te Leoni Lukinović pridružiti Lana Car, Katarina Zvonar i Andrea Rajković.

sahistice2

Posebne zahvale iz kluba upućuju Vladi Karagiću koji je posljednjih godinu dana svakog tjedna odvajao vrijeme za rad s mladima, pritom im pripremajući radne materijale i pružajući im mogućnost zabavnog učenja šahovske igre. Potvrda izvrsnog rada ogleda se i u sve većem broj mladih koji su prepoznali pozitivno okruženje koje se stvara posljednjih mjeseci te su klupske prostorije opet živnule.

Sve aktivnosti šahovskog kluba podupire i lokalna zajednica, odnosno Općina Sveti Ivan Žabno, kao i građevinska tvrtka „Radnik“.

Foto: Radoslav Dumančić, Goran Martić i Nevena Domislović