Obljetnica braka, prigoda je sjetiti se važnih trenutaka u životu slavljenika. Zlatni pir, odnosno 50 godina braka Ljube i Branimira Holjevac iz Vinkovca 48, prilika za prisjećanje

-Branka sam upoznala na zabavi u Vinkovcu. Bila je subota. Ja sam na zabavu išla s roditeljima, a imala sam 13 godina. Glazba je bila s gramofonskih ploča. Bili smo mladi i sve je bilo lijepo.

mladi3
Vjenčali smo se 17. prosinca 1973. u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla na Preseki. Kumovi su nam bili Ljubo Holjevac (Brankov brat) i njegova supruga Nada.
Toga dana padala je kiša, kad smo se vjenčali na Preseki. – kaže Ljuba i dodaje. “Ja sam imala „trbuh do zuba“ Sanju sam rodila 22. siječnja na Vincekovo iduće 1974. godine.

Branimir naglašava kako vrijeme leti. -Vjenčali smo se mladi. Ljuba je imala 16, a ja 18 godina.

mladi2

Deset godina ovaj bračni par je živio u Gornjakima kod Brankovih roditelja, a poslije su izgradili kuću u Vinkovcu gdje i sada žive.
Imaju djecu: Sanju i blizanke Branku i Valentinu.

Ljuba je domaćica, a Branko je radio u Komunalcu u Vrbovcu kao šofer, gdje je i zaslužio mirovinu Danas ova obitelj ima 7 unuka i 2 praunuka. Branko je navek dio „med ljudima“. Danas je predsjednik Udruge umirovljenika općine Preseka.

mladi4