ZLATNI PIR Anka i Ivan proslavili pet desetljeća bračnog života

1. siječnja 2022. Autor: prigorski.hrFoto & VideoZLATNI PIR Anka i Ivan proslavili pet desetljeća bračnog života

Vrbovčani Anka (r. Kuten) i Ivan Mišain iz Križevačke 51 u Vrbovcu obilježili su 1. siječnja 2022.“ Zlatni pir“ – 50 godina braka.

U Župnoj crkvi sv. Vida u Vrbovcu obnovili su zavjete u nazočnosti vlč. Zorana Grgića Grge, rodbine i prijatelja, a potom su se družili na obiteljskom ručku.

zlatni

-Mi smo se upoznali u svadbi Marice i Đure Tomašić, gdje smo bili klenceri. Oni su nam bili i kumovi s Ankine strane, a moji su kumovi bili Katica i Ivan Hršak Brale – sjeća se Ivan.

zlatni2

Ovaj bračni par izrodio je rod -kćer Vesnu koja je u braku s Antunom ima Nikolu (30) i Katarinu (23), te Mihaelu koja u braku s Robertom ima Jakova (17) i Sofiju( 13).

Ivan je izučio i radio kao električar, a u mirovinu je otišao iz Komunalca 2010. godine. Anka je svoju mirovinu stekla 2002. godine radeći u Mesnoj industriji PIK Vrbovec.

Uz obitelj i posao, Ivanova velika ljubav je vatrogastvo. Bio je član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrbovec, gdje je obnašao i dužnosti tajnika i predsjednika.

-I danas kad čujem vatrogasnu sirenu, trgnem se: Gdje gori? No godine su učinile svoje i ostanem sjediti zavaljen u svoju fotelju – kazao je Ivan.

Ivan je imao tešku operaciju na srcu. – Hvala Bogu sve je prošlo kak treba, a bilo je teško.- sjeća se Anka
U njihovoj obiteljskoj kući živi i Katarina (94) o kojoj skrbi kćerka Anka, te Mihaela sa svojom obitelji.

zlatni5

-50 godina braka je Božja milost. Bogu možemo zahvaliti za zdravlje, a sve se ostalo u životu malo-pomalo složi – kaže Anka.

Ivan se malo nećkao kad je riječ o obilježavanju „Zlatnog pira“. Pa da li to treba? Kćerke su bile uporne. U župnoj crkvi sv. Vida u Vrbovcu obnovljeni su zavjeti.

zlatni4

-Ideja za obilježavanje „Zlatnog pira“ bila je moja. Naši su roditelji skromni ljudi. U životu su uglavnom nama (kćerkama) željeli priuštiti sve- što su mogli. Željele smo im se i na ovaj način odužiti za njihovu roditeljsku dobrotu. Ovo je bila i prilika koju smo iskoristili da se okupimo, proveselimo da se i oni sjete svojih lijepih trenutaka – kazala je Mihaela.

Dragan Vicković

[ssba]