Križevački tamburaški orkestri sudjelovali su na Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe.

Naime, 45. godinu zaredom održao se Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe u izvorištima tamburaštva, u Osijeku, Našicama i Đakovu od 24. do 26. lipnja 2022. godine.

Križevačke boje po prvi puta su branila čak tri orkestra: Mlađi i Stariji Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige Križevci te Gradski tamburaški orkestar Križevci, a kojima je ravnao maestro Igor Kudeljnjak, odnedavno i dirigent Tamburaškog orkestra HRT-a.

“Gradski Tamburaški Orkestar Križevci osvojio je Zlatnu plaketu Paje Kolarića s 99,00 bodova, Zlatnu tamburu majstora Žmegača za najviše bodova u kategoriji orkestara, Zlatnu Plaketu dr. Josipa Andrića za najbolju praizvedbu, a dirigent Igor Kudeljnjak osvojio je nagradu za najboljeg dirigenta na Festivalu.

Čestitamo i mlađem tamburaškom orkestru Glazbene škole A. Štrige Križevci na osvojenoj srebrnoj plaketi i starijem tamburaškom orkestru Glazbene škole A. Štrige Križevci na osvojenoj zlatnoj plaketi. Budućnost GTO-a je na vama”, poručili su na svojoj stranici križevački tamburaši.