ZLATNE VRBOVEČKE MAŽORETKINJE: Vrbovčanke osvjetlale obraz Vrbovca

14. svibnja 2018. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ZLATNE VRBOVEČKE MAŽORETKINJE: Vrbovčanke osvjetlale obraz Vrbovca


Na 3. Državnom prvenstvu mažoretkinja Hrvatske koje je održano u Rovinju ovoga vikenda timovi mažoretkinja iz Vrbovca okitili su se s četiri medalje –  tri zlatne i jednom brončanom medaljom.

Na natjecanju je sudjelovalo 850 mažoretkinja u 12 ekipa iz Pule, Samobora, Rovinja, Nedelišća, Vukovara, Iloka, Ogulina, Gospića, Klasića, Dubrave (kod Vrbovca), Nuštra i Barbana. Ekipe su se natjecale u kategorijama štapa i pompona.

mazoretkinje3

U kategoriji štapa, Vrbovčanke kadetkinje C uzrasta osvojile su treće, seniorke peto, a juniorke sedmo mjesto. U kategoriji pompona kadetkinje A uzrasta (treći i četvrti razred osnovne škole) osvojile su prvo mjesto te tako ponovile prošlogodišnji uspjeh. Prvo mjesto osvojile su i seniorke kao i prošle godine.

Vrbovčanke su postigle i zavidne rezultate u solo nastupima. Juniorke Petra Vuljanković i Lorena Gregurić kao duo bile su pete, a seniorka Anja Pisačić kategoriji solo štapa osvojila je prvo mjesto.

mazoretkinje2

-Ponosna sam na cure. Isplatilo se naporno trenirati. Nagrađene su za svaku kaplju znoja. Po postignutim rezultatima, sada smo među tri najuspješnija mažori tima u državi. -rekla je za prigorski.hr Ivana Šipuljak voditeljica Mažoretkinja Vrbovca.

Vrbovčanke su u sedam kategorija osvojile 4 medalje. Za uspjeh su zaslužne i trenerice Ivona Kostiha, Nataša Puhalo, Nikolina Kornet, Anja Pisačić i Mirela Jendriš.

mazoretkinje4

Dragan Vicković/prigorski.hr