Vrbovečke mažoretkinje ovog su vikenda sudjelovale na natjecanju u Podčetrtku u Sloveniji. Osvojile su dvije zlatne, jednu srebrnu i tri brončane medalje.

Zlatne medalje osvojile su kadetkinje u solo i duo kategoriji Pom-pon. Najmlađa i najhrabrija solistica Nika Boršić osvojila je prvo mjesto isto kao i dualistice Mia Bađun i Natali Kraić.

Srebrnu medalju osvojile su juniorke Lara Žeger i Ema Varga u kategoriji Pom-pon. Brončane djevojke su Leona Zdolc i Antonija Kolić u solo kategoriji Pom-pon seniorka i juniorka te Lucija Jagatić – Knez i Tesa Habunek u kategoriji kadetkinja duo štap.
Izvrsna postignuća ostvarile su i Marta Rabudić i Josipa Ivančan koje su u kategoriji par senior štap osvojile 5. mjesto, kao i juniorke Nika Kirša i Lorena Sičaja u kategoriji par junior štap. U solo senior kategoriji natjecala se Korina Kamenarić koja je zauzela 7.mjesto. Dobre rezultate postigle su i juniorke u kategoriji solo junior štap. Linda Vicković i Sofija Ipša, zauzele su 10. mjesto.

U kategoriji seniorki natjecale su se Korina Kamenarić, Marta Rabudić, Josipa Ivančan i Leona Zdolc. U kategoriji juniorki Nika Kirša, Lorena Sičaja, Ena Gradečki, Sofija Ipša, Linda Vicković, Ema Varga, Lara Žeger, Antonija Kolić. U kategoriji kadetkinja sudjelovale su Nika Boršić, Natali Kraić, Mia Bađun, Lucija Jagatić-Knez i Tesa Habunek.

–Djevojke su dale sve od sebe i ostvarile izvrsne rezultate na koje sam ponosna. Nekima je ovo bilo prvi put da plešu same bez tima, a vjerujte to nije lagano. Svaka čast curkama na hrabrosti i na trudu. Hvala trenericama Klari Jelen, Loreni Besedić, Korini Kamenarić i Lei Juren na svim treninzima i vremenu uloženom za ovo natjecanje, a isto tako i roditeljima na velikoj podršci. Ovo natjecanje i sama organizacija nebi bila uspješna bez moje zamjenice Ivone Kostihe koja je vrhunski organizirala cijeli raspored natjecanja i bila velika podrška curama uz sve nas.

Još jedna prekrasna priča je iza nas, a nova tek počinje. Za nas ovo ne znači da uzimamo pauzu jer već ovaj tjedan krećemo raditi za državno prvenstvo mažoretkinja koje će se održati u 5. mjesecu– poručila je voditeljica vrbovečkih mažoretkinja Nikolina Kornet.

Inače, na ovom je natjecanju u Sloveniji sudjelovalo je oko 120 mažoretkinja iz 12 gradova, a 17 vrbovečkih mažoretkinja nastupilo je u 11 kategorija.

mazoretkinje2 mazoretkinje3 mazoretkinje4