Zlatna značka s likom Josipa Pankretića uručena Ivici Mikecu

9. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Zlatna značka s likom Josipa Pankretića uručena Ivici Mikecu


Gradska organizacija HSS- grada Vrbovca u suradnji sa Županijskom organizacijom HSS- a Zagrebačke županije organizirala je „Dan s Jožom“. Riječ je o sjećanju na Josipa Pankretića ( 1933.-1998.) člana HSS-a, saborskog zastupnika i pučkog tribuna koji je preminuo 10. siječnja prije 24. godine.

Na grobu Josip Pankretića na mjesnom groblju u Dijanešu okupili su se članovi njegove obitelji.
Nakon komemoracije na groblju u Dijanešu, održana je i sveta misa zadušnica u župnoj crkvi sv.Vida  u Vrbovcu koju je predvodio vlč. Zoran Grgić, vrbovečki župnik.

Priznanja „Josip Pankretić“

Manifestaciji je bio nazočan potpredsjednik HSS-a Vlatko Smiljanić, koji je rekao:

– Niti jedna hrvatska stranka u ovom trenutku nema toliki broj žena na čelnim funkcijama, kao što je to u HSS nakon provedenim izbornih procesa na razini države. Na to moramo biti ponosni, kao što moramo biti ponosni i na na svoju povijest, ali isto tako biti svjesni aktualnog trenutka, da ne možemo samo baštiniti tu povijest. Moramo biti svjesni ovoga trenutka u kojem se naše društvo i država nalaze – rekao je Smiljanić dodavši kako HSS može doseći staru slavu koju je imao, a za to je potrebno, kako kaže, samo volja.

Na prigodnoj svečanosti u restoranu Marija Marko Belošević, predsjednik HSS-grada Vrbovca je rekao:

-Hvala vam svima što ste i ove godine došli u Vrbovec na 21. manifestaciju „Dan s Jožom“, a 24. godišnjicu smrti Josipa Pankretića, jednog od najvećih tribuna hrvatskog naroda i Hrvatske seljačke stranke. Riječi našeg Jože Pankretića danas su aktualnije nego ikada. Naime, njegovi govori i poruke te način na koji se borio za malog čovjeka, za cijeli hrvatski narod i za seljaka svima su nam dobro poznati. Pozivam vas da se u svojem radu sjetite našeg Jože i njegovih riječi te da ih primjenjujete u svojoj svakodnevici,

-Okupljenima se obratila i predsjednica Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije Martina Glasnović istaknuvši kako je u svakom govoru Josipa Pankretića rečena istinska hrvatska stvarnost. – Ta stvarnost je da svi zajedno imamo još jako puno posla. Na nama je da sve te njegove riječi i govore, ali i razgovore koji su ovdje spomenuti, koje je vodio s malim čovjekom, s radnikom, sa seljakom, učinimo manje aktualnima. Njemu je cilj bio upozoriti na ono što ne valja, što tišti malog čovjeka, a mi možemo pomoći jedino tako da živimo ono što jesmo, a to je HSS .

–Priznanje Josip Pankretić ovaj su put primili Tomislav Lešković (Brdovec), Leonard Šantorić (Brdovec), Božidar Djenadija (Brdovec), Danijel Kocek (Paukovec), Marica Bistrički (Sv. I. Zelina), Zdravko Zorman (Sv. I. Zelina), Ivica Haluga (Mičevec), Đurđa Šember (Jastrebarsko), Krunoslav Tandarić (Jastrebarsko), Stjepan Slemenšek (Breznik Plešivački), Petar Pernar (Petrovina), Božidar Razum (Jastrebarsko), Branko Krvarić (Brckovljani), Toni Gaiser (Marija Gorica), Dražen Martić (Bregana), Branko Kožarec (Domaslovec), Stjepan Kozlina (Drežnik), Verica Obranić (Samobor), Veselko Đurkan (Ježevo-Obedišće), Đuro Jug (Oborovo), Marica Kovačević (Vrbovec), Dubravko Heršak (Vrbovec), Gradska organizacija HSS-a Vrbovec, te prošlogodišnji dobitnici Daniel Juratović, Slavko Domin i Marijan Topolko (Klinča Sela).

Zlatna značka s likom Josipa Pankretića Ivici Mikecu

Dobitnik ovogodišnje Zlatne značke s likom Josipa Pankretića je Ivica Mikec predsjednik je OO HSS-a Gradec, dugogodišnji uvaženi član HSS-a i jedan od obnovitelja stranke na svom području.

Dragan Vicković