Hrvatski odbojkaši su i drugi od tri turnira Zlatne Europske lige završili sa stopostotnim učinkom, a nakon što su u petak u rumunjskom gradu Ramnicu Valcea sa 3-1 svladali domaću reprezentaciju, istim su rezultatom u subotu pobijedili Portugal.

Po setovima je bilo 26-24, 25-22, 22-25 i 25-22 za Hrvatsku.

Sva četiri seta su odlučena u neizvjesnoj završnici. U prvoj dionici hrvatski odbojkaši su stvorili prednost od pet poena sredinom seta i držali je do 21-17. Tad su Portugalci napravili niz za izjednačenje na 21-21, kod vodstva naše reprezentacije 24-22 su spasili i dvije set-lopte, ali su hrvatski odbojkaši na kraju ipak osvojili završna dva poena i sa 26-24 osvojili prvi set.

U drugoj dionici su Portugalci stalno hvatali zaostatak. Hrvatska prednost je iznosila i sedam poena (17-10), da bi portugalski odbojkaši došli na samo dva poena zaostatka (19-21), ali više od toga nisu uspjeli.

Bolju igru u trećem setu Portugal je pretvorio u smanjenje zaostatka na 2-1 u setovima. Četvrti set je bio vrlo izjednačen, a na kraju je presudilo nekoliko dobrih blokova i preciznija igra hrvatskih odbojkaša u završnici.

Marko Sedlaček sa 20 poena i Petar Đirlić sa 19 bili su najučinkovitiji izabranici Igora Juričića, dok je Ivan Zeljković donio 13 poena.

Hrvatska je prva od 12 reprezentacija Zlatne Europske lige koja je došla do četiri pobjede (4-0) i 12 bodova, a sve ih je ostvarila rezultatom 3-1 u setovima.

Posljednji turnir na kojem će hrvatski odbojkaši nastupiti prije Final Foura bit će odigran u Osijeku od 31. svibnja do 2. lipnja. Hrvatska će 31. svibnja (19 sati) igrati protiv Sjeverne Makedonije, a dva dana poslije u istom terminu će im suparnik biti reprezentacija Španjolske.

Završni turnir četiri najbolje reprezentacije također će biti održan u Osijeku, 15. i 16. lipnja.