Novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar u vladu ulazi kao odvjetnik-partner u odvjetničkom društvu “Potočnjak & Šušnjar d.o.o.”, a za razliku od ostale dvojice ministara iz Domovinskog pokreta, nema političkog iskustva izuzev stranačkih pozicija.

Ante Šušnjar član je Domovinskog pokreta od njegova nastanka 2020. godine. U istoj stranci trenutno obnaša funkcije člana predsjedništva, Domovinskog odbora i Suda časti.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu 2006. godine. Pravosudni ispit položio je 2009. godine, a godinu dana poslije upisan je u imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore. Pored odvjetničkih poslova, od 2020. godine obavlja i poslove stečajnog upravitelja.

Svoju profesionalnu karijeru, novi je ministar započeo kao odvjetnički vježbenik u odvjetničkom društvu “Bogdanović, Doliči & partneri d.o.o.”, u kojem se pretežno bavio zastupanjem inozemnih klijenata u području korporativnog prava, bankarskog i financijskog prava, vlasničkopravnih odnosa i rješavanja sporova.

Od 2010. do 2012. radi kao samostalan odvjetnik, a od 2012. je odvjetnik-partner u odvjetničkom društvu “Potočnjak & Šušnjar d.o.o.”, koje zastupa domaće klijente pretežno u području trgovačkog prava i prava društava, radnoga prava, transakcija s nekretninama te rješavanja sporova i arbitraža.

Kako se navodi u životopisu, polaznik je predavanja, radionica i seminara radi trajnog stručnog usavršavanja odvjetnika pri Hrvatskoj odvjetničkoj komori i stečajnih upravitelja pri Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Ante Šušnjar rođen je 1983. godine u Mostaru. Oženjen je, ima dva sina i kćer. Govori engleski jezik i služi se njemačkim jezikom.