Iz Zagrebačkog holdinga u srijedu su izvijestili da na spremnike građana koji pravilno odlažu miješani komunalni otpad u plave ZG vrećice lijepe plave naljepnice zahvale i dosad su ih dobili korisnici u više od 1000 zgrada i kuća, a na one gdje se to ne čini žutu naljepnicu upozorenja.

Iz Čistoće – podružnice Zagrebačkog holdinga podsjećaju da su uoči početka primjene novog modela sakupljanja miješanog komunalnog otpada, koji je počeo 1. listopada, spremnike za odlaganje miješanog komunalnog otpada opremili posebnim dodatkom – okruglom plavom naljepnicom na kojoj piše “Samo za ZG vrećice”. One su svojevrstan podsjetnik građanima da su dužni pridržavati se nove gradske odluke o primjeni standardiziranih vrećica.

U kojoj mjeri se zaista koriste standardizirane vrećice za odlaganje miješanog komunalnog otpada, djelatnici Čistoće od sredine listopada provjeravaju izravno na terenu, te će po novoj naljepnici građani koji pravilno odlažu svoj miješani komunalni otpad znati da je njihov spremnik prošao provjeru.

Oni će dobiti plave naljepnice zahvale s tekstom “Hvala što pravilno odlažete otpad!”. Djelatnici Čistoće takve plave naljepnice zahvale lijepe na spremnike onih korisnika koji se pridržavaju pravila i svoj miješani komunalni otpad odlažu u plave ZG vrećice, kako bi im i na taj način dali do znanja da je njihov trud zamijećen. U Čistoći kažu da su do sada na taj način zahvalili korisnicima u više od tisuću višestambenih zgrada i obiteljskih kuća.

Također, ističu kako od ovog tjedna spremnici za miješani komunalni otpad korisnika koji se ne pridržavaju gradske odluke dobivaju žutu naljepnicu s tekstom: Upozorenje! Ovo je spremnik samo za ZG vrećice. Za odlaganje miješanog komunalnog otpada dužni ste koristiti standardiziranu ZG vrećicu. Zahvaljujemo na suradnji”.

U Čistoći ističu i kako njihove posebne službe provjeravaju sadržaje spremnika prije pražnjenja i, u slučaju nepropisnog odlaganja miješanog komunalnog otpada, fotografiraju sadržaj spremnika uz korištenje aplikacije s GPS lokatorom te nalijepe naljepnicu upozorenja.

Kažu da će se na taj način pratiti i statusi po kvartovima.

U ponedjeljak su kontrolu prošli spremnici obiteljskih kuća u Sesvetama, gdje su ophodari Čistoće na više od 80 posto spremnika zalijepili naljepnicu Hvala. Hvala stanovnicima Sesveta!