Ženska futsal ekipa Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) u sastavu Sandra Trstenjak, Gabrijela Radić, Marija Fucak (Đurđevac), Iva Pavičić, Bonita Jurec, Inga Geršak, Tea Borojević, Manuela Andrijanić i Petra Lerotić na 6th World Inter Universities Championships-u koji se održao u Rimu od 10. do 14. studenog 2021. osvojila je 3. mjesto u konkurenciji od 12 sveučilišta.

unnamed

Prva dva dana odigrane su utakmice u skupinama gdje je FKIT ekipa završila prva u svojoj skupini. U četvrtfinalu su naše Tigrice s 2:0 svladale ekipu francuskog sveučilišta Leonard de Vinci. U čvrstoj polufinalnoj utakmici ovogodišnje prvakinje (Comenius University, Slovačka) uspjele su nadigrati naše studentice rezultatom 2:0. Unatoč tome Tigrice su prvenstvo zaključile pobjedom nad djevojkama sa španjolskog sveučilišta ESADE Barcelona (1:0) i osvojenim trećim mjestom.

New Picture (12)

Ovo je bio drugi nastup ženske futsal ekipe FKIT-a na ovom prvenstvu. Da ne zaboravimo, djevojke su na 5th World InterUniversities Championships-u koji se održao u Puli od 13.-17. studenog 2019. osvojile 1. mjesto u jakoj konkurenciji 8 sveučilišta.

unnamed (1)