Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakinjom, 32-godišnjakom i 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela.

Sumnja se da je 56-godišnjakinja, s ciljem da si pribavi protupravnu imovinsku korist, temeljem izjave o ostvarivanju prava na naknadu troškova prijevoza, od veljače 2015. godine do rujna 2018. godine ostvarivala naknadu troškova za prijevoz iz Križevaca do Zagreba, iako je stanovala na području Zagreba.

Lažnim prikazivanjem činjenica dovela je u zabludu poslodavca koji joj je isplaćivao naknadu za prijevoz. Na taj način je poslodavca oštetila za oko 25.000 kuna. Na isti način, sumnja se, isto kazneno djelo je počinio i 32-godišnjak, pričinivši štetu od oko 28.000 kuna.

Sumnja se da je i treći osumnjičeni počinio isto kazneno djelo, na način da je lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu poslodavca koji mu je isplaćivao naknadu za prijevoz od Pisarovine do Zagreba, iako je stvarno stanovao u Zagrebu. Tako je poslodavca oštetio za oko 7400 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeto posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

prigorski.hr