Željko Lacković: Niti Darko Koren niti Mladen Kešer nemaju moju podršku, a spreman sam biti predsjednik Županijske skupštine

27. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Vijesti Željko Lacković: Niti Darko Koren niti Mladen Kešer nemaju moju podršku, a spreman sam biti predsjednik Županijske skupštine


U paviljonu u Gradskom parku Koprivnica u četvrtak je održana konferencija za medije nezavisnih povodom drugog kruga izbora za župana i formiranja Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije.

nezavisni (3)

Željko Lacković kazao je kako nezavisna opcija ne želi ostaviti prostor za špekulacije i ostati nejasni što su njihovi ciljevi u daljnjem radu. Ujedno je i zahvalio svima biračima na izlasku na izbore kao i na podršci koju je ostvarila lista za Županijsku skupštinu. -U predstavnička tijela je izabran 101 kandidat ispred kandidacijske liste grupe birača i Nezavisnih. S druge strane HDZ osvojio 99 mandata, a SDP 66, kada se maknu koalicijski partneri. 30,91 posto birača je biralo nezavisne kandidate i kandidacijske liste grupe birača, 27,42 posto su dobili SDP-ove liste, a 25,09 HDZ-ove. -pojasnio je Lacković.

Lackovic (2)

-U Skupštini smo pojedinačno najjača politička snaga s 8 mandata. Pozivam sve političke stranke da formiramo jednu snažnu zajedničku programsku platformu, većinu, koja će s naše strane imati dva cilja – neprikosnovena borba za osiguravanje ITU mehanizma financiranja za grad Koprivnicu, jer 50 posto našeg stanovništva živi u urbanom dijelu i ne mogu se koristiti fondovi za ruralni razvoj, a što je ključ razvoja županije. -kaže Lacković dodavši kako se ostale stvari mogu pratiti redovnim fondovima i preko politike Vlade, dok je kao drugi projekt istaknuo novu Podravsku magistralu.

Lackovic (3)

To su projekti, istaknuo je Lacković će biti uvjet za formiranje većine u Skupštini naglasivši kako neće potpisivati nikakve koalicijske sporazume.

Lackovic

Odgovarajući na pitanje novinara o podršci kandidatima kazao je kako niti Darko Koren niti Mladen Kešer nemaju njegovu podršku. -Gospodin Kešer je unio neke elemente prljave kampanje zadnja dva, tri dana je imala određeni utjecaj na konačan rezultat. Naši birači će svojom savješću odlučiti tko im se više ili manje sviđa. -pojasnio je Lacković te se osvrnuo na konstituiranje Skupštine.

Lackovic (4)

-Znamo da se Skupština formira izborom predsjednika, a ja sam spreman ispred nezavisnih biti taj koji će predvoditi Županijsku skupštinu, budući da smo pojedinačno osvojili najviše mandata. – istaknuo je Lacković zaključivši kako neće u nedjelju izaći na izbore već će otići na odmor.

nezavisni nezavisni (4) nezavisni (2)

Facebook Comments