Željko Lacković: Imenovanje Jakšića na dužnost predsjednika Odbora za pravosuđe zajednička je pljuska HDZ-a i SDP-a

31. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Željko Lacković: Imenovanje Jakšića na dužnost predsjednika Odbora za pravosuđe zajednička je pljuska HDZ-a i SDP-a


Bivši saborski zastupnik i član Državnog sudbenog vijeća i poznati odvjetnik Željko Lacković reagirao je na današnje imenovanje koprivničkog gradonačelnika Mišela Jakšića na dužnost predsjednika Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora.

Lacković je na svojoj Facebook stranici objavio kako su u prethodnim saborskim sazivima čelni ljudi odbora bili pravnici prof Josip Kregar, dr.sc. Orsat Miljenić i Peđa Grbin, mag.iur te da je imenovani Mišel Jakšić ekonomist po struci.

Lacković nam je pojasnio kako želi poručiti da je Hrvatski sabor kao zakonodavno tijelo jedan od tri stupa trodiobe vlasti. Ovim imenovanjem pravosuđu je opaljen šamar – rekao je Lacković i ustvrdio kako imenovani Jakšić na niti jedan način nije povezan s pravosuđem i da nije pravne struke.

-Ovo je pljuska Hrvatskog sabora prema pravnoj struci u Republici Hrvatskoj koja se često proziva za rezultate i stanje u pravosuđu, a zapravo je Hrvatski sabor taj koji donosi zakone, a suci i ostali pravni djelatnici samo provode zakone.

Ovo je ujedno i kriva poruka. To je kao da na mjesto čelu Odbora za zdravstvo bude veterinar – kazao je Lacković i izrazio čuđenje što je Jakšić uopće prihvatio tu dužnost.

-Imenovanje Jakšića govori i o dogovoru HDZ-a i SDP-a koji su zajednički opalili pljusku hrvatskom pravosuđu – zaključno je poručio Lacković.