Željeznička nesreća kod Koprivnice ‘digla na noge’ Sindikat strojovođa Hrvatske

16. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Željeznička nesreća kod Koprivnice ‘digla na noge’ Sindikat strojovođa Hrvatske


Sindikat strojovođa Hrvatske poslao je pismo ministru mora, prometa i infrastrukture, Olegu Butkoviću u kojem upozoravaju na problematičnu situaciju usred koje je došlo i do željezničke nesreće kod Koprivnice, o čemu smo pisali OVDJE.

“Točno je da kolosijek u Bregima, na kojem se dogodila zadnja nesreća, nije baš najbolji kolosijek u vlasništvu HŽ Infrastrukture, ali – bitno je naglasiti – na njemu su i drugi prijevoznici u zadnjih mjesec dana tovarili kukuruz u vagone poštujući propise o dozvoljenoj količini tereta u vagonu zbog opterećenja pruge, te se pod njihovim vagonima kolosijek nije rascvao poput ocvalog maslačka kao pod RCC-ovim – naveli su u pismu.

Dodali su kako sporni „kukuruzari“, imaju tovarnu zapreminu značajno veću od uobičajnih vagona za prijevoz kukuruza te u njih može stati daleko više kukuruza nego li može podnijeti dozvoljeni osovinski pritisak na nekim hrvatskim prugama, pogotovu kolosijek u Bregima.

– Također, drugi prijevoznici jednako kao i RCC, voze svoje „kukuruzare“ i kroz Dugo Selo i kroz Zagreb RK, ali ničiji se, osim RCC-ovi, ne prevrću kao čunjevi na kuglani… – naveli su.

Cijeli pismo donosimo u nastavku.

pismo sindikat strojovođa (1) pismo sindikat strojovođa (2)

Facebook Comments