Zdravstveno stanje Pelea, brazilske nogometne legende, nešto je bolje nego li posljednjih dana, službeno je priopćenje bolnice u kojoj se nalazi 82-godišnji Pele, a prenijela je francuska novinska agencija AFP.

Prije sedam dana Pele je primljen u bolnicu te su od tada kružile različite informacije o njegovom stanju. Neke su govorile i kako je Pele u kritičnom stanju, kako se nalazi na palijativnoj skrbi, no sve to su prvo demantirali članovi njegove obitelji.

„Njegovo stanje se popravlja, posebno sve ono što je povezano s respiratornom bolešću. Nalazi se u redovnoj bolničkoj sobi, pri svijesti je i nema novih komplikacija po njegovom pitanju“, službeno je priopćio liječnički tim koji se brine za jednog od najboljih nogometaša svih vremena.

Pele je, inače, tijekom vikenda poslao poruku putem društvenih mreža, u kojoj je napisao: “Snažan sam, pun nade i slijedim upute liječnika. Zahvaljujem osoblju bolnice i liječnicima za njegu koju su mi pružili“.

Njegovi mlađi sunarodnjaci, pak, briljiraju na aktualnom svjetskom prvenstvu gdje će u četvrtfinalu igrati protiv Hrvatske, u petak s početkom u 16 sati. Vrlo često brazilski nogometaši šalju poruke potpore Peleu, kao i brazilski navijači koji prate prvenstvo kojem je domaćin Katar.