Nakon svega četiri dana u prodaji i tri mjeseca uoči održavanja zagrebački koncert Josipe Lisac 21. veljače 2023. u KD Vatroslava Lisinskog gotovo je rasprodan, pa se dodaje još jedan nastup, i to u subotu, 25. veljače 2023. godine, objavio je organizator koncerta agencija LAA.

Oba nastupa, kao i niz drugih koncerata i aktivnosti koje će zaokupiti Josipu Lisac u 2023. posvećene su proslavi 50 godina epohalnog albuma „Dnevnik jedne ljubavi“.

Pjesme s „Dnevnika“, poput „O jednoj mladosti“, „Sreća“ ili „Ležaj od suza“ već niz godina su standardni dio njezinog koncertnog repertoara, međutim u 2023. još njih će se vratiti na setu listu, uz ostale najveće hitove karijere. Josipa i njezin bend obići će nekolicinu najvećih gradova naše regije, a sve će početi u Zagrebu.

Croatia Records će povodom pola stoljeća albuma, dobitnika Porina za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe, objaviti ekskluzivno limitirano izdanje na vinilu rađeno tehnikom Half Speed Master, odnosno urezivanjem mastera u lacquer upola manjom brzinom što poboljšava zvučnu sliku, ali i frekvencijski spektar samog zapisa.

Half Speed Master je radio inženjer zvuka Miles Showell u Abbey Road Studios u Londonu. Showell je jedan od najpriznatijih stručnjaka koji je radio na brojim izdanjima izvođača kao što su The Rolling Stones, The Beatles, Phil Collins, George Michael, Ed Sheeran i dr.

Posebnost tog vinila bit će i arhivski novinski isječci o albumu objavljeni 1973. godine, a uz ploču svaki će kupac dobiti i download kod s mp3 verzijom albuma.