Zbog teškog ubojstva slijepe supruge u lipnju prošle godine, na Županijskom sudu u Velikoj Gorici u srijedu je na 12 godina zatvora nepravomoćno osuđen Franjo Jurić (29), doznaje se na sudu.

Juriću je produljen istražni zatvor u kojem se nalazi od kraja lipnja 2023., a zbog svojih loših imovinskih prilika oslobođen je plaćanja sudskih troškova.

Budući da mu je produljen istražni zatvor, Jurić je od sudskog vijeća zatražio da se odmah donese rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne. Nakon izricanja nepravomoćne kazne, Jurić je kazao da će svoju polovicu stana u Zaprešiću pokloniti roditeljima žrtve.

Prema optužnici, Jurić je u noći na 19. lipnja, u stanu u Zaprešiću, nakon svađe zadao supruzi Angeli (29) 25 ubodno-reznih rana te je gušio i stiskao vrat. Uslijed zadobivenih ozljeda Angela je preminula, dok je Franjo Jurić pokušao samoubojstvo, ali je spašen hitnom medicinskom intervencijom.

Nepravomoćno osuđeni Jurić je priznao krivnju i iskazao žaljenje, a kao motiv za ubojstvo naveo je Angelinu ljubavnu aferu.

Tijekom psihijatrijskog vještačenja je utvrđeno da je slabovidni Jurić u vrijeme ubojstva bio bitno smanjeno ubrojiv te da je za vrijeme počinjenja teškog ubojstva bila presudna dinamika branih odnosa.