Zbog treninga u Bjelovaru kažnjen nogometni klub i fitness centar zbog nepoštivanja Odluka Stožera

21. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Lokalni sport Zbog treninga u Bjelovaru kažnjen nogometni klub i fitness centar zbog nepoštivanja Odluka Stožera


Bjelovarska policija u srijedu je napisala kaznu nogometnom klubu i fitness centru zbog nepoštivanja Odluke Stožera civilne zaštite RH, javlja portal bjelovar.live. Oko 16.10 sati policajci su stigli na pomoćno nogometno igralište na kojem su zatekli trenera te 16 igrača kako imaju kondicijski trening, na kojem je bio prisutan i član uprave kluba. Kako bjelovar.live doznaje, riječ je o NK Mladost iz Ždralova.

-Tom prilikom utvrđeno je da treningom krše Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 tako da protiv pravne osobe nogometnog kluba slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti – navode iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Iz policije navode da su istog dana, postupajući po dojavi o radu jednog fitness centra u Bjelovaru, obavili nadzor prilikom kojeg je u prostoru centra zatečen 36-godišnji vlasnik i 10 osoba koje su koristile usluge fitness centra.

-Svi zatečeni su se nakon obavljenog nadzora udaljili. Zbog nepoštivanja Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, protiv pravne osobe fitness centra slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti – kazali su iz policije.

Inače, novčanom kaznom u iznosu od 10 do 40 tisuća kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba ako ne poštuje zabranu ili ograničenje održavanja javnih događanja i/ili okupljanja.

Za ovaj prekršaj, navode iz policije, kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi novčanom kaznom u iznosu od pet do 10 tisuća kuna. Tako da vezano uz ova dva događaja slijedi utvrđivanje odgovornih osoba u pravnim osobama.

 

 

Facebook Comments